25 juli 2019 AZ Alkmaar Häcken Speltips

Speltips inför BK Häcken – IFK Göteborg 2/5: Göteborgsderby på schemat

Blickarna riktas mot västkusten och Göteborg, där det är dags för ett spännande derby i Allsvenskan. BK Häcken får besök av IFK Göteborg i en på förhand intressant historia.

031-derby på schemat alltså. IFK Göteborg tar vägen över bron och hamnar ute på Hisingen, närmare bestämt Bravida Arena. Hemmalaget BK Häcken väljer nu att spela sitt hemmaderby på sin egen hemmaplan, istället för att som vissa tidigare år spela den på Gamla Ullevi med högre publikkapacitet.

Det gör också att Blåvitt får leva med att matchen spelas på plastbaserat underlag istället för en riktig gräsmatta, något som tenderar att påverka matchbilden ganska ordentligt. Det blir inte samma fysiska fotboll på plastgräs, något som annars brukar höra ett derby till.

Å andra sidan är BK Häcken och IFK Göteborg inga blodstörstiga rivaler, utan det här får nog gå under kategorin mer vänliga derbyn. Med det sagt ligger det en hel del prestige i potten, för att inte nämna tre livsviktiga poäng så här i inledningsfasen av Allsvenskan. Båda lagen sitter i en position där det börjar bli dags att plocka några trepoängare.

Det finns offensiv kraft i båda läger

1-1 verkar vara ett gångbart resultat för IFK Göteborg. Så här fem matcher in på säsongen har inte mindre än fyra av lagens matcher slutat just 1-1. Det finns något mer och mer förödande i att laget verkar ha en direkt oförmåga att vinna sina matcher. Det ska dock sägas att det såklart är starkt att fortsatt vara obesegrade.

Blåvitt har lite svårt att trumma igång den typen av spel som gör att laget skulle dominera sina matcher. Å andra sidan är de extremt tunga i boxen och fortsätter att vara starka i det längre, mer primitiva spelet. Mikael Boman har vaknat till liv ordentligt med tre baljor under säsongsinledningen. Det är en spelare som gynnas av att bollen kommer in i boxen mycket, gärna i luften.

BK Häcken har med nya tränaren Mikael Stahre fått grepp om defensiven, men problemen hopar sig i det offensiva spelet. Det har inte riktigt lossnat än, även fall laget besitter otrolig kvalité på sina offensiva spelare. I ett väntat frejdigt och öppet Göteborgsderby tror vi att dessa cylindrar kommer bättre till användning. Tänk på att hemmalaget bara har en seger på de 13 senaste matcherna mot Blåvitt. Det finns en hel del revansch att utkräva, alltså.

Jasmin Sudic och Alexander Faltsetas är båda långtidsskadade och missar därmed matchen. Alexander Farnerud har haft problem med sitt lår under den sista veckan och är osäker till spel. I Blåvitt är det David Boo Wiklander, Benjamin Zalo och talangen Patrik Karlsson-Lagemyr som inte är spelklara. Thomas Rogne, Scott Jamieson och Mads Albaek är osäkra till spel.

Precis som vanligt i dessa 031-derby tror vi på en offensiv matchbild och även fall Blåvitt har fina minnen från mötena med Häcken tror vi minsann att hemmalaget kan göra ordentlig skada. Känslan är hur som helst att vi får se mål. 1-1 ligger i riskzonen, men nätrassel åt båda håll tror vi i alla fall starkt på.

Båda lagen göra mål spelas till 1,79 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,79 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  18:30, tisdag 2/5
TV:   
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 42%
X: 29%
2: 32%
Över 2,5 mål: 52%
Under 2,5 mål: 52%