Speltips inför BK Häcken – Malmö FF 8/7: Fokus på hörnorna

Simon Pålsson Publicerat: 6 July 2017

Ett hett allsvenskt möte väntar på Bravida Arena. Serieledande tar den tre timmar långa resan till Hisingen för att ta sig an BK Häcken, ett lag som också har en tendens att skapa många hörnor.

BK Häcken får på lördagskvällen besök av serieledande Malmö FF. Här har vi två lag som kommer till matchen utan sin respektive stjärnanfallare. I hemmalaget är Crespo Kamara inte tillgänglig. Hos gästerna är det Markus Rosenberg som inte är redo för spel.

Det gör att det saknas lite offensiv kraft i båda läger. Men frågan är om det inte egentligen kan öppna upp för andra spelare? Båda lagen har en del spännande ersättare. För Malmös del kan det också vara en fördel att inte spela med Markus Rosenberg på plast, med tanke på att han ganska tydligt aviserat att han inte trivs på det underlaget. Då finns det spelare i truppen som är bättre lämpade att spela.

Hur som helst finns det som sagt offensiv kraft i båda läger, men huruvida lagens respektive taktik bjuder in till en öppen matchbild är desto mer oklart. BK Häcken har tydligt prioriterat defensiven under hela säsongen och har i ärlighetens namn sett ganska bleka ut framåt. Malmö FF har å sin sida haft en tendens att vara mer försiktiga på bortaplan och vi vet sedan gammalt att skåningarna har stor respekt just för BK Häcken.

Två enormt hörnstarka lag

Vad som är tydligt är att båda lagen är väldigt starka när det kommer till att skapa hörnor. Det beror på två saker. Dels har båda lagen en hel del boll och kommer därigenom automatiskt att ofta bedriva en hel del fotboll på offensiv planhalva. Därifrån är det betydligt enklare att skapa hörnor. Dessutom har båda lagen ett starkt kantspel, med offensiva ytterbackar, något som leder till inlägg och i förlängningen hörnor.

På hemmaplan är BK Häcken väldigt hörnstarka och snittar runt 7 hörnor. Malmö FF skapar i stort sett alltid många hörnor, vare sig de spelar borta eller hemma. Den här säsongen har skåningarna dock haft väldigt svårt att kapitalisera på sina många hörnor.

Känslan är att vi kan få se en match med väldigt mycket folk centralt och tätt packade försvar, något som öppnar upp kanterna och främjar inläggsspel. Det brukar leda till många hörnor. Därtill är tendensen i båda läger som sagt tydligt vad gäller hörnskapandet.

Över 10,5 hörnor spelas till 1,91 gånger pengarna hos MrGreen.

  Rygga spelet hos MrGreen – Få 2×100 kr gratisspel!

Speltips:

Speltips:  Över 10,5 hörnor
Odds:  1,91 (Jämför alla odds)
Bolag:  MrGreen (2×100 kronor gratisspel)
Spelstopp:  18:00, lördag 8/7
TV:   cmoresport logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: