7 oktober 2017 Bosnien Belgien

Speltips inför Bosnien – Belgien 7/10: Upplagt för mål

Det osar mål när ett Bosnien med allt att spela för tar emot redan VM-klara Belgien, vars trupp är packad och fylld med världsnamn – och vi tackar Bet365 hjärtligt för spelvärdet denna afton, med avspark 18:00.

I den senaste perioden av matcher, lite mer än en månad sedan, sjabblade Bosnien till det oerhört. Bortamatchen mot Cypern leddes med 2-0 tills det återstod 25 minuter av matchen – när raset kom. 2-0 blev till 1-2, som blev till 2-2 och till sist en 2-3-förlust. Värt att anmärka är att de tre insläppta baljorna kom under en 11-minutersperiod.

Efter den matchen städades Gibraltar förvisso undan, men situationen är alltjämt pressad för Bosnien – trots att de fick hjälp av just Belgien när den här andraplatsen ska säkras. De vann nämligen över Grekland.

Andraplatsen innehas alltså alltjämt för Bosnien, men Grekland jagar häck i häl. Cypern har en matematisk möjlighet – men inte praktisk. Detta eftersom de är tre pinnar bakom Grekland, som de ställs mot denna kväll, samt tio plusmål att hämta in och att blåbärsnationen Gibraltar väntar grekerna i den avslutande fajten.

När den här matchen är summerad kan alltså Bosnien stå på tredjeplatsen. Det skulle vara illa, illa om mästerskapet missades.

Det finns extremt mycket att säga om Belgien – alla deras världsnamn. En fotbollsnation som kan aspirera på de största titlarna i världen och till och med borde det med tanke på hur slagkraftiga de är på pappret, spelare för spelare. Kvalet har dominerats från början till slut; 7-1-0 i resultatraden och förstaplatsen är därmed spikad.

Belgien – full fart framåt

Mål, var det, ja.

Känslan är att Belgien kommer kliva in i den här matchen med en rätt avslappnad approach, där de bara kör på utan att vara alltför resultatinriktade. Extra offensivt?

Det som talar emot ett målfyrverkeri är att Romelu Lukaku, småskadad, missar matchen för Belgien. Man vill förstås inte riskera hans hälsa i en rentav betydelselös match som denna. Dock finns det andra fantastiska alternativ offensivt. Även bänken håller till delar världsklasstandard.

Bosnien ser säkert chansen att vinna nu när Belgien inte har någonting att spela för och skulle behöva en trea för att med säkerhet hålla Grekland på avstånd inför den avslutande matchen. Borde betyda mål både framåt och bakåt.

2-1/2-2/1-2?

Över 2,5 mål smakar alldeles utmärkt till de 1,88 x insatsen som vi får av Bet365. Tack och bock!

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,88 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, lördag 7/10
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 35%
X: 28%
2: 38%
Över 2,5 mål: 53%
Under 2,5 mål: 50%