Speltips inför Brynäs – Frölunda 12/4: Passa på direkt!

Simon Pålsson Publicerat: 10 April 2017

SM-semifinalen mellan Brynäs IF och Frölunda HC kan vara över efter onsdagens match. Göteborgarna tar sig upp till Brynäs med ett fint självförtroende efter den övertygande segern senast.

På plats i Scandinavium igår var det ingen som helst tvekan om vilket lag som är starkast i den här SM-semifinalen. Trots att Brynäs åt sig in i den första perioden – efter att ha varit rejält tillbakapressade under de inledande minuterna – var Gävlelaget aldrig riktigt nära att hota Frölunda. Matchen slutade till slut 4-0 till hemmalaget, som fick islossning i den tredje perioden.

Det var hemmalaget som låg högt i utgångspositionerna och som satte enorm press på sitt motstånd – egentligen redan från första minut. Den andra och tredje perioden gick helt i hemmalagets tecken och inför det sjätte mötet känns det som att styrkeförhållandet blivit tydligt.

Just nu har vi 3-2 i matcher efter fem spelade tillställningar. Det betyder att göteborgarna i nuläget bara är en seger från ytterligare en final. De regerande mästarna har vaknat till liv så sakteliga och känns nu, när formtoppen ser ut att vara nära, alldeles för starka för Brynäs.

Därför sticker vi ut hakan redan nu. Passa på innan oddset sjunker här!

Brynäs är för beroende av punktinsatser

Så här fem matcher in i matchserien tycker vi oss se ett tydligt styrkeförhållande mellan lagen. Visst, Brynäs har plockat två vinster så här långt och har i stunder spelat en ishockey som gjort att Frölunda inte får grepp på dem.

Å andra sidan råder det i våra ögon ingen tvekan om att det faktiskt är Frölunda som varit det starkaste laget rakt igenom hela matchserien, åtminstone om vi studerar den i ett bredare perspektiv. Göteborgarnas vinster har kommit i en betydligt mer övertygande och komfortabel stil, medan Brynäs har fått kämpa för sina vinster på ett annat sätt. Förutom den småskakiga premiärmatchen finns det inte mycket att anmärka på i Frölundas insats.

Enligt rapporter väntas inga förändringar i något av lagen inför den här matchen. Det finns med andra ord inga nya skador eller avstängningar att ta i beaktande.

Vår känsla är att luften mycket väl kan ha gått ur Brynäs senast. Samtidigt är Frölunda alldeles uppenbart formtoppade nu och om laget får lite mer stolpe in (ja, det var faktiskt stolpe ut trots 4-0-vinsten senast) kan det här bli en ensidig historia.

Med tanke på att Brynäs lär plocka ut målvakten i händelse av sent underläge känns ett handikappspel intressant. Vårt huvudspel blir dock aningen säkrare än så.

Frölunda vinner (ordinarie tid) spelas till 2,50 gånger pengarna hos William Hill. Passa på omgående då oddset väntas sjunka.

 

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Frölunda vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,50 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:15, onsdag 12/4
TV:   tvtolv logo cmorehockey logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: