Speltips inför Brynäs – Frölunda 4/4: En annorlunda match

Simon Pålsson Publicerat: 3 April 2017

Brynäs IF såg extremt starka ut i de två första perioderna av match nummer ett mot Frölunda i SM-semifinalen. Frågan är om matchbilden i match nummer två blir likadan?

Det blev en match värd att minnas i det första mötet i SM-semifinalen mellan Brynäs och Frölunda. Trots hemmaplansfördel fick Frölunda se sig själva släppa in fyra raka mål och ligga under med 4-0. Väl där vaknade laget till liv, men hann bara komma upp till 3-4.

Det ska sägas att samtliga mål gjordes i slutskedet av matchen. Faktum är att det också bara var hundradelar från att hemmalaget fick in kvitteringen också, men då han slutsignalen ljuda. Att Brynäs plötsligt släppte in fyra mål helt i onödan tyder på att laget slappnade av på tok för tidigt.

Känslan är att den här matchserien kan fortsätta i samma underhållande stil, då i avseendet spänning. Båda lagen är i grunden jämna, även fall Brynäs känns som ett lag med en högre lägstanivå för tillfället. Det är inte helt lätt att veta var vi har Frölunda, om vi ska vara helt ärliga.

En motreaktion att vänta

Det är ett tydligt mönster i slutspelshockey att en målrik match – någon form av urladdning – ofta triggar en reaktion av något slag. Det råder ingen som helst tvekan om att båda lagen är högst missnöjda med sin defensiva insats i match nummer ett, varpå fokus troligen lär ligga på att täppa till bakåt.

Brynäs sitter också i förarsätet efter det första mötet. På hemmaplan spelar laget ofta en aggressiv ishockey och det vore förvånande om de inte försökte sig på något liknande här. 2-0 i matcher vore ett fantastiskt bra utgångsläge inför fortsättningen.

I nuläget finns det inga skador att rapportera om i något av lagen. Det är med andra ord samma matchtrupper som spelade i match ett som lär spela den här matchen.

Trots det tro vi som sagt på en lite annorlunda matchbild, åtminstone i bemärkelsen att Frölunda inte utsätter sig själva för ett 4-0-underläge igen och att Brynäs inte slappnar av till den milda grad att de plötsligt släpper in mål på löpande band. Här tightas det helt enkelt till något.

Under 5 mål, ordinarie tid (asian handicap) spelas till 1,80 gånger pengarna. Då får vi pengarna tillbaka om matchen – efter 60 minuter – slutar med fem mål.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål, ordinarie tid (asian handicap)
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:15, tisdag 4/4
TV:   cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: