18 april 2017 Brynäs IF HV71 speltips SHL slutspel final SM

Speltips inför Brynäs IF – HV71 18/4: Underhållning att vänta

HV71 har med sig 1-0 i matcher inför match nummer två i SM-finalserien mot Brynäs IF. Det andra mötet spelas uppe i Gävle under den förväntat kalla tisdagskvällen.

  Spela på matchen i mobilen – Få 1 000 kr bonus hos LeoVegas Sport!

SM-final nummer två står för dörren den här tisdagskvällen. Brynäs hade svårt att hänga med i den första matchen, precis som vi förutspådde redan i vårt speltips inför matchen.

Nu är frågan om Gävlelaget kan resa sig i match nummer två. Det är ingen hemlighet att Brynäs förmodligen har betydligt tyngre ben än HV71, just med tanke på att laget så sent som i början av påskhelgen spelade en tuff match mot Frölunda i det som blev en sju matcher lång matchserie.

Det går att jämföra med HV71, som fick sig en veckas vila inför finalserien. Samtidigt har Jönköpingslaget haft en behaglig slutspelsresa redan från början och har dessutom sett allt starkare ut desto längre den här säsongen har gått.

Det finns bara ett läge – gasen i botten

HV71 såg ruskigt starka ut i offensiven senast. Det aggressiva presspelet bar frukt och gör att laget spenderar långa stunder i offensiv zon. Det är såklart grunden till att HV71 också skapar en hel del möjligheter, både i form av skott och tumult i närheten av motståndarnas målbur.

Match ett slutade alltså 5-2 till hemmalaget, varpå gästande Brynäs också sprattlade till med två mål. Under hela säsongen – inte minst i semifinalserien mot Frölunda – har Gävlelaget sett än starkare ut på hemmaplan. Detta faktum, tillsammans med det faktum att laget faktiskt gjorde två mål i det första mötet, gör att vi ändå tror vi på ett Brynäs som gör skada här. Det finns ett par extremt skickliga målgörare i Brynäs.

HV71 känns inte som ett lag som backar hem för mycket, speciellt inte med en ledning i ryggen. Här finns det egentligen inte mycket att förlora, vilket gör att vi räknar med ett bortalag som bjuder upp till dans.

Det finns inga nya skador eller avstängningar att rapportera om i något läger. I Brynäs verkar det som att Elias Fälht närmar sig comeback. Hans medverkan bestäms på matchdagen. Värt at tnotera är även att fem av de sju senaste matcherna mellan lagen gått över 4,5 mål och att de tio senaste matcherna mellan lagen har hemmalaget vunnit.

Känslan är att matchen blir av öppen karaktär. Över 4,5 mål (ordinarie tid) spelas till 1,78 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos Betsson – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,78 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:15, tisdag 18/4
TV:    (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 39%
X: 23%
2: 39%
Över 4,5 mål: 57%
Under 4,5 mål: 46%