22 april 2017 Brynäs IF HV71 speltips SHL

Speltips inför Brynäs IF – HV71 22/4: Trötta ben i SM-finalen?

2-1 i matcher till Brynäs IF i SM-finalen mot HV71. Nu börjar det bli allvar. Känslan är att Gävlelagets trötta ben kan få allt svårare att hänga med när vi nu går in i match nummer fyra.

Match tre i SM-finalen mellan Brynäs IF och HV71 artade sig precis som vi förutspådde redan i vårt speltips inför matchen. Ett piggt och temporikt Brynäs satte fart redan från nedsläpp och såg till att göra ett målmässigt avtryck.

Precis som i match två gick laget upp i ledning – flertalet gånger till och med – och precis som i match två lyckades Gävlelaget dessutom tappa sin ledning i slutskedet. Det gjorde att vi för andra matchen i rad fick njuta av en tuff förlängning, där Brynäs återigen gick segrande ur striden.

Det ska sägas att HV71 var spelmässigt dominanta i förlängningen, men en effektiv kontring var allt som krävdes för att Brynäs skulle få hål på sin motståndare. 2-1 i matcher gör att det nu plötsligt är Gävlelaget som sitter i förarsätet inför framtiden. Det gör också att det nu är HV71 som har press på sig att prestera. Skulle det bli förlust igen ligger det helt sonika en matchboll i knäet på Brynäs.

Spelmässigt momentum för gästerna

Samtliga matcher så här långt har varit tempofyllda och det har därför också blivit en hel del mål i de tre inledande matcherna. Vilket lag det är som håller uppe tempot har varierat lite, men klart är i alla fall att Brynäs rest sig ordentligt i de två senare matcherna.

Vad vi kunde utläsa av slutperioden och förlängningen i match nummer tre – alltså den senast – är det dock HV71 som har lite spelmässig medvind igen. Det känns som att Jönköpingslaget har hittat ett sätt att etablera mer tryck i offensiv zon igen.

En annan faktor som måste tas i beaktande inför match fyra är den om speltid så här långt. Faktum är att Brynäs spelat väsentligt fler och mer energitunga matcher än vad HV71 gjort i det här slutspelet. Någonstans måste det ta ut sin rätt. Speciellt då Brynäs är ett lag som livnär sig mycket på energi. Det har inte minst blivit tydligt i slutskedet av matcherna, där HV71 haft en klar tendens att dominera.

Inför match fyra är känslan att de trötta benen blir en betydligt tyngre faktor. HV71 är dessutom pressade att ta en seger för att inte hamna i en ytterst prekär situation. Det talar för bortalaget här. Spelbolagen håller dock Brynäs som knappa favoriter, vilket bara marinerar oddsen till vår fördel.

HV71 +0.0 (asian handicap) – alltså samma sak som draw no bet – spelas till 2,08 gånger pengarna hos Unibet. Det är deras tur nu.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  HV71 +0.0 (asian handicap)
Odds:  2,08 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:15, lördag 22/4
TV:    
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 42%
X: 23%
2: 37%
Över 4,5 mål: 58%
Under 4,5 mål: 45%