Speltips inför Brynäs IF – HV71 27/4: Nu kan det avgöras

Simon Pålsson Publicerat: 26 April 2017

Matchbollen finns nu i Brynäs IF ägo inför det sjätte mötet i SM-finalen mot HV71. En seger är allt som krävs för att SM-guldet ska landa i Gävle. Hur påverkar detta matchbilden?

Brynäs slutar aldrig att imponera i det här slutspelet. Trots att det i flera lägen har känts som att Gävlelaget är illa ute står de nu har, med matchboll i sin egen hand.

En enda seger från SM-guldet, det är läget inför match nummer sex i finalserien. Brynäs kan helt enkelt avgöra på hemmaplan, inför sin hemmapublik. 6-4-förlusten i Gavlerinken senast gör att publiken törstar efter revanschen. Suget efter SM-guldet är förmodligen ännu större.

Trots att det är HV71 som måste vinna för att matchserien inte ska vara avgjord kan Brynäs anta ha en hel del press på sig också. Att kunna avgöra på hemmaplan är såklart drömmen. Att tvingas åka till Kinnarps Arena med ett 3-3-läge är inte heller att föredra. Därför räknar vi iskallt med att hemmalaget går på knock här.

Fartfyllt i tredje perioden oavsett

I det här utsatta läget är det svårt att veta hur lagen kommer att bete sig, speciellt i inledningen av matchen. Vågar HV71 kliva fram i jakt på ett livsviktigt segermål? Kan Brynäs spela på något annat sätt än med en intensiv press på hemmaplan? Det är frågan som är svår att besvara så här på förhand.

En sak känns dock självklar här och det är att matchen kommer att öppna upp sig vad det lider, inte minst om det skulle bli ett mål åt endera håll. Då måste motståndaren helt enkelt gå fram. I det här laget av matchserien finns det egentligen ingenting kvar att be för.

Med det i åtanke känns det högst sannolikt att vi får se öppen matchbild i slutskedet av matchen. Om något laget leder kan vi också förvänta oss en intensiv press från motståndarna, samtidigt som möjligheterna till öppen kasse är stora. Det talar för en del mål i den avslutande perioden, likt i 6-4-matchen senast lagen möttes uppe i Gävle. Sju mål blev det den gången.

Över 1,5 mål (tredje perioden) spelas till 1,90 gånger pengarna hos Titanbet.

  Rygga spelet hos Titanbet – Få 2 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 1,5 mål (tredje perioden)
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  Titanbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:15, torsdag 27/4
TV:   tvfyra logo cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: