Speltips inför Brynäs IF – IFK Helsingfors 25/8: Tävlingsdebut för lagen

Simon Pålsson Publicerat: 24 August 2017

Brynäs IF och finska IFK Helsingfors kliver in i tävlingssäsongen på fredagskvällen. Här tänker vi oss en lite trevande historia mellan två defensivt starka lag.

Brynäs IF kliver in i Champions Hockey League först på fredagen och ställs mot ett överkomligt motstånd direkt. På förhand känns matchen mot finska IFK Helsingfors i för sig relativt jämn, men i egenskap av hemmalag ligger favoritskapet ändå på hemmalaget.

Märk väl att Brynäs inte fanns med i CHL förra säsongen. Efter förra säsongens lyckade SHL-säsong är laget nu tillbaka i turneringen och frågan är hur hårt man satsar på matcherna? Klart är i alla fall att det här är ett ypperligt tillfälle att vässa formen inför säsongen.

Det ska sägas att Brynäs inte har spelat särskilt många matcher i sommar. För en vecka sedan förlorade laget hemma mot Djurgården i det som var den första träningsmatchen sedan förlusten mot HV71 i SM-slutspelet i slutet av april. Därmed är det förmodligen inte ett helt vältrimmat Brynäs som får finskt besök på fredagskvällen.

Två lag med defensiv struktur

Det är inte helt lätt att veta var vi har de här båda lagen just nu. Traditionellt sett – eller åtminstone baserat på de senaste säsongerna – är det dock två lag med fin defensiv struktur och som sällan förlorar sina matcher stort. Med tanke på att den offensiva flärden dessutomlär vara lite ringrostig känns en målexplosion ganska osannolik här.

IFK Helsingfors – eller HIFK som det ofta förkortas – fanns med i CHL förra säsongen. Då slutade laget tvåa i trelagsgruppen med starka EV Zug och betydligt svagare Esbjerg Energy. Det var tydligt att laget inte hade mycket att sätta emot EV Zug. I slutspelet tog laget sig till åttondelsfinal, där det blev sorti mot Linköping. 1-1 och 1-0 slutade de två täta matcherna.

Något liknande tänker vi oss här. Två formsvaga lag – sett till att säsongen alltså inte är igång – med defensiven i fokus. Det lär bli tillknäppt rent målmässigt.

Under 5 mål, ordinarie tid (asian handicap) spelas till 1,85 gånger pengarna hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål, ordinarie tid (asian handicap)
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, fredag 25/8
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:   svtplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: