Speltips inför Burnley – Crystal Palace 10/9: Vi väljer sida

Simon Pålsson Publicerat: 9 September 2017

Burnley och Crystal Palace är två lag som befinner sig på helt olika platser för närvarande. Det är känslan vi har inför söndagens tidiga eftermiddagsmöte mellan lagen.

Här har vi två lag som har inlett säsongen på vitt skilda sätt. På ena sidan ser vi ett Burnley som faktiskt visat fina tendenser under säsongsinledningen och som redan har ett par prestationer värda att minnas från säsongen.

Den som sticker ut är givetvis premiären mot Chelsea, där laget tog tre poäng. Därtill tog laget en pinne mot Tottenham Hotspur. Den enda plumpen i protokollet är matchen mot West Bromwich då laget inte kom upp i normal standard och därmed förlorade. Det ska sägas att det var före värvningen av Chris Wood, varpå laget är klart starkare nu.

Crystal Palace då? Frank de Boer har haft en tung inledning på sin resa som manager i Premier League. Hans holländska totalfotboll har lyst med sin frånvaro och hans lag har närmast pulveriserats av motståndarna så här långt. Därför väntar vi oss ett Crystal Palace som återgår till grunderna här. Risken är att holländaren åker ut med huvudet före väldigt snart annars.

Laget har tre förluster på tre matcher och har ännu inte lyckats näta. Det är anmärkningsvärt uselt med tanke på att de spelat mot det förväntade bottenlaget Swansea och nykomlingen Huddersfield.

Här tar vi faktiskt ställning

Burnley kommer till spel med en riktig tung startelva, där nyförvärvet Chris Wood väntas spela på topp. Han gjorde mål i senaste matchen då han hoppade in sent i matchen. Han bidrar med både tyngd och en fin avslutsförmåga.

Jonathan Walters och Jeff Hendrick är de två spelare som riskerar att missa matchen för Burnleys del. Båda kommer att testas sent. Sedan tidigare är Dean Marney och Nahki Wells inte tillgängliga, men det är å andra sidan spelare laget har klarat sig bra utan tidigare.

Crystal Palace har enorma problem på alla fronter just nu. Resultatmässigt ser det inte alls bra. Spelmässigt ser det ännu värre ut. Skadeläget är inte heller någon kul läsning, med tunga spelare som Wilfried Zaha otillgängliga inför den här matchen. Nyförvärvet Mamdou Sakho ska bidra med stabilitet i defensiven, men han har inte spelat på fyra månader, så det är lite tveksamt huruvida han är redo att starta.

I övrigt är spelare som Bakary Sako, Connor Wickham och Ruben Loftus-Cheek på skadelistan. Pape Souaré kommer inte heller att medverka. Jario Riedewald och James Tomkins dras med skavanker som inte är helt kontrollerbara för tillfället. Det är alltså inte säkert att de finns tillgängliga. Det kryllar som ni ser av skador och andra problem kring Crystal Palace. Det måste tas i beaktande här.

I vår värld är det inget snack – Burnley är bättre, hetare, mer solida. Allt.

Burnley vinner spelas till 2,40 gånger insatsen hos bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Burnley vinner
Odds:  2,40 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  14:30, söndag 10/9
TV:   viasatpremium logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: