24 september 2017 EttKryssTvå

Speltips inför Cardiff – Newcastle 28/4: Inte mycket att spela för

Cardiff och Newcastle har inte mycket kvar att spela för den här säsongen. Trots det ska lagen drabba samman i fredagsmatchen från engelska Championship.

Då är det efterlängtade kontraktet redan i hamn. Newcastle kunde tack vare 4-1-segern mot Preston i den senaste omgången räkna in spel i Premier League nästa säsong. Rafa Benitez lyckades med vad han lovade: att ta Newcastle tillbaka till engelsk fotbolls finrum.

Inte heller Cardiff har särskilt mycket att spela för i det här läget. Laget har säkrat en plats någonstans i mitten av tabellen och kan inte påverka säsongen särskilt mycket under de två sista omgångarna. Nu handlar det egentligen bara om att spela för hedern.

Till nästa säsong finns möjligheten att Cardiff är att räkna med igen. Walesarna gjorde en fin vårsäsong och har verkligen fått fason på hemmaspelet på sistone. En förlust på de tio senaste hemmamatcherna är ett starkt facit. Därtill har laget tre raka vinster på hemmagräs.

Defensiven ser också ut att vara på plats. Totalt två insläppta på de fem senaste matcherna är ett facit som talar sitt tydliga språk och behöver inte kommenteras mer än så.

Här hämtar vi ett målspel

Med tanke på att inget av lagen har något konkret att spela för väntar vi oss ingen sprudlande historia. Två avslappnade lag skulle teoretiskt sett kunna bjuda upp till ordentlig dans, men här tror vi istället att den bristande motivationen gör matchen lite avslagen.

Med ett nytt Premier League-kontrakt i fickan finns det risk för baksmälla hos Newcastles spelare, som efter en lång säsong i Championship äntligen ska få återgå till Premier League. Detta efter bara en säsong utanför högstadivisionen. Det är väldigt starkt, men lär också göra att spelarna känner en klar mättnad nu.

Rhys Healey och Sol Bamba kommer inte till spel för Cardiffs del. Allan McGregor, Brian murphy, Kenneth Zohore och Declan John är osäkra kort när vi plitar ihop det här.

Rolando Aarons missar matchen för Newcastle. Dwight Gayle närmar sig comeback, men tros vilas då matchen alltså inte gäller någonting.

Det här är två lag som känns stabila bakåt, med ett hemmalag som visat fin defensiv form och ett bortalag som släppt in näst minst antal mål i hela ligan den här säsongen. Därtill finns det inga starka incitament att trycka på för fullt i den här matchen, varken för Cardiffs eller Newcastles del.

Därför spelar vi under 3 mål (asian handicap) till 1,71 gånger pengarna hos Unibet. Vi får då pengarna tillbaka vid exakt tre mål.

 

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 3 mål (asian handicap)
Odds:  1,71 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, fredag 28/4
TV:    
Stream:    

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 28%
X: 27%
2: 48%
Över 2,5 mål: 56%
Under 2,5 mål: 48%