27 april 2018 Pittsburgh Penguins Washington Capitals speltips NHL slutspel Stanley Cup

Speltips inför Carolina Hurricanes – Pittsburgh Penguins 22/2: Favorit i repris

Ett rakt spel till 2,35 gånger pengarna. Det blir vårt speltips inför NHL-mötet mellan Carolina Hurricanes och Pittsburgh Penguins, en match som spelas natten till onsdag svensk tid.

Här går vi för en favorit i repris, när Carolina Hurricanes får besök av topplaget Pittsburgh Penguins. Toppen mot botten, så skulle mötet kunna beskrivas på förhand. Det blir den tredje matchen den här säsongen mellan lagen, med idel segrar för Penguins så här långt. Blir det en tredje raka, månne? Penguins har för övrigt fem raka NHL-segrar mot Hurricanes.

Faktum är att vi så sent som i förra mötet, när Penguins vann med hela 7-1 på bortaplan, bjöd på en rek som satt som en smäck. Det raka spelet till en bit över dubbla degen var gynnsamt då, varför då byta strategi den här gången?

Det finns många saker som talar för en bortavinst. Den överhängande – den som inte går att blunda för – är att Penguins är ett betydligt starkare lag. Tabellpositionen, resultatraden på sistone och truppens sammansättning är tre saker som stärker det påståendet. Visserligen har Penguins två raka förluster, men i vår värld är det osannolikt att det skulle bli en tredje raka här.

Carolina Hurricanes harvar omkring i botten

Medan Penguins jagar serieledande Washington Capitals i toppen av tabellen hittar vi Hurricanes långt ner i bottenträsket. Det är bara jumbon Colorado Avalanche och nästjumbon Arizona Coyotes som har färre poäng än Hurricanes så här långt. Det ska sägas att Hurricanes har ett par matcher till godo på många lag, men det är ändå ingen vidare bra poängskörd och tabellposition.

Formen ser därtill lite knackig ut, med fyra raka förluster och 20 insläppta mål på de fem senaste. Det kan bli väldigt kostsamt med ett läckande försvar mot det offensivt skickliga Penguins.

I hemmalaget är det bara Bryan Bickell som väntas missa matchen. Forwarden är borta på grund av sjukdom, men väntas göra comeback någon gång i slutet av den här månaden.

Pittsburgh Penguins har Justin Schultz, Olli Maatta, Bryan Rust och Conor Sheary på sin skadelista. Det här är dock avbräck som laget kan hantera utan större bekymmer. Det finns en bra bredd i den här truppen. Märk väl att ingen av de riktiga spetsspelarna ser ut att missa matchen heller.

Gästerna är klara favoriter här och vi tänker inte krångla till det. Ett rakt spel på Penguins hämtas till hela 2,35 gånger pengarna hos Bwin.

  Rygga spelet hos Bwin – Få 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Pittsburgh Penguins vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,35 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp:  01:00, onsdag 22/2
TV:    (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 31%
X: 23%
2: 43%
Över 5,5 mål: 56%
Under 5,5 mål: 49%