Speltips inför Cedrik-Marcel Stebe – Janko Tipsarevic 24/5: Bör vara klasskillnad

Simon Pålsson Publicerat: 22 May 2017

Eftermiddagen bjuder på en kul match mellan Cedrik-Marcel Stebe och den välkända serben Janko Tipsarevic i ATP-turneringen i Genève. Det går inte att blunda för vem som är favorit här.

I andra omgången i ATP-turneringen i schweiziska Genève tar Janko Tipsarevic sig an den 26-åriga tysken Cedrik-Marcel Stebe. Tysken är rankad långt över 300 i världen och fick därmed kvala sig in till turneringen.

I den första omgången slog han sedan landsmannen Jan-Lennard Struff efter en tuff trestare, som faktiskt avgjordes med tiebreak i avgörande set. Det är trots allt en ganska fin skalp att inkassera. Det ska sägas att 26-åringen varit rankad så bra som 76 för fem år sedan, men har efter det dalat på grund av skadebekymmer och en tennistalang som kanske inte riktigt bar riktigt så långt som han hade hoppats på.

Å andra sidan harvar han sig fram på touren, med klart fokus på Challenger-turneringar runt om i världen. Grus är det underlag som enligt statistiken passar 26-åringen bäst, men det ska förtydligas att han vanligtvis får det svårt när lite tyngre motstånd väntar. Janko Tipsarevic bör klassas som ett lite tyngre motstånd. Även fall serben så sakteliga börjar komma till åren finns det fortfarande en tyngd i honom som gör honom svår att möta.

Här går vi på det enkla spelet

Janko Tipsarevic har kommit till åren – serben fyller snart 33 år – men är fortsatt en väldigt bra tennisspelare. Nu är han visserligen inte fullt lika aktiv i de stora turneringarna, men i mindre ATP-turneringar och på Challenger-touren fortsätter han att skörda stora framgångar. I skrivande stund ligger serben på plats nummer 61 på världsrankingen. Det är okej. Märk väl att han så sent som för fem år sedan faktiskt var rankad 8 i hela världen. Det säger en del om vilken stor tennistalang det här är i grunden.

På vårkanten har vi sett väldigt fina takter från Janko Tipsarevic, även fall han spelat mot ganska komfortabelt motstånd. Det har blivit Challenger-titlar både i Anning och Qingdao i Kina bara den senaste månaden. Dessförinnan vann han på hardcourt i Bangkok två gånger om i januari. Fyra titlar under våren är ett fantastiskt facit, även fall motståndet som sagt inte varit det bästa. Det säger trots allt en del om vilken kvalité Janko Tipsarevic besitter när han väl vill.

I början av maj fick serben tacka nej till Davis Cup-kvartsfinalen mot Spanien på grund av en skada, men det ska inte vara någon fara nu. Här borde Janko Tipsarevic vara solklar favorit. Så sent som i januari slog han Cedrik-Marcel Stebe med 2-0 efter att bara ha tappat fem game på hela matchen.

Janko Tipsarevic 2-0 spelas till 1,75 gånger pengarna hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Janko Tipsarevic 2-0
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 15:00, onsdag 24/5
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: