Speltips inför Celta Vigo – Manchester United 4/5: Försiktig match att vänta

Simon Pålsson Publicerat: 2 May 2017

Det finns inte mycket som talar för en urladdning när Celta Vigo tar sig an Manchester United. I själva verket tror vi på en ganska tam historia rent målmässigt, med två lag som prioriterar defensiven.

Det blev ingen magisk resa fram till Europa League-finalen på Friends Arena för allas våran Zlatan Ibrahimovic. Knäskadan håller honom borta resten av säsongen och mer därtill, men likväl ska Manchester United nu försöka ta sig hela vägen till final.

Det sista hindret innan Friends Arena heter Celta Vigo, där vi hittar John Guidetti i matchtruppen. Det är högst tveksamt om anfallaren får särskilt mycket speltid, men han har åtminstone varit ute i media och svängt om att Manchester United minsann är stora favoriter här och att det vore illa om de bommade chansen att nå en final.

I vår värld är det favoritskapet inte alls så tydligt. José Mourinho har varit tydlig med att Europa League inte prioriteras framför ligaspelet, något som gjort att lag som Rostov och Anderlecht varit småbesvärliga att ta sig förbi tidigare i det här slutspelet. Å andra sidan börjar det hetta till på allvar nu och vi väntar oss ett Manchester United som ställer upp med bästa lag.

Manchester United har som vanligt vissa problem med sitt skadeläge. Förutom Zlatan Ibrahimovic är Timothy Fosu-Mensah och Marcus Rojo otillgängliga. Phil Jones, Eric Bailly, Paul Pogba och Chris Smalling är fyra andra spelare som nyligen återgått till träning, men dessa väntas medverka på ett eller annat sätt i matchen.

Spel på målmarknaden här

För motståndet står alltså ett Celta Vigo som inte känns fullt lika pigga som de gjorde för någon säsong sedan. Å andra sidan har laget kravlat sig fram till en semifinal i Europa League. Nu har resan inte varit den svåraste, men det är trots allt imponerande att ta sig hela vägen hit.

Även Celta Vigo har vissa skadebekymmer inför matchen. Giuseppe Rossi – med ett förflutet just i Manchester United – kan inte spela matchen på grund av sin knäskada. Ruben Blanco och Carles Planas är osäkra till spel. Det ska sägas att Celta Vigo spelade med ett betydligt svagare lag i helgens ligamatch hemma mot Athletic Bilbao. Detta för att vila spelarna inför den här matchen.

Manchester United och Celta Vigo har båda haft en tendens att spela ganska målsnåla och tempofattiga matcher den här säsongen. Tydligast är den trenden för engelsmännen, som speciellt på bortaplan sett till att dra ner tempot och själva varit oförmögna att sätta ordentlig press på sina motståndare.

Något liknande väntar vi oss här, speciellt då Manchester United alltså är klart försvagat.

Båda lagen göra mål – nej blir vårt spel. Alltså att minst ett av lagen misslyckats med att näta i matchen. Det spelas till 1,85 gånger pengarna hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål – nej
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  21:05, torsdag 4/5
TV:   kanalnio logo
Stream:   7an logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: