18 oktober 2018 Bayern München Celtic speltips Champions League

Speltips inför Celtic – Astana 16/8: Spel på målmarknaden

Det finns ingen större tro på mål när Celtic och Astana gör upp om en plats i Champions Leagues gruppspel. Det första av två möten har en tendens att bli mer försiktigt.

Det ligger en Champions League-plats i potten när Celtic FC och FC Astana gör upp i playoff på onsdagskvällen. Det första mötet mellan de båda spelas på Celtic Park i Glasgow.

Enligt spelbolagen bör hemmalaget ses som ganska stora favoriter. Detta trots att laget faktiskt inte befinner sig riktigt i säsong ännu och att de hade ganska svårt för norska Rosenborg i förra kvalomgången.

Astana känns som ett bättre lag än Rosenborg. Det faktum att laget slog ut Legia Warszawa i sin föregående omgång säger en del om att laget är att räkna med. Här krävs mer än att bara ställa ut skorna för Celtics del, den saken är säker.

Ett försiktigt första möte

I mötena med Rosenborg la sig Celtic an en tämligen försiktig inställning. Här gällde det att riskminimera och inte få onödiga mål bakåt. Att laget inleder på hemmaplan gör också att de försöker undvika att släppa in det där kostsamma bortamålet, som Astana sedan kan ha stor fördel av.

Så såg det alltså ut mot Rosenberg. Dessutom har försvarsspelet sett solitt ut i ligaspelet, även fall det inhemska motståndet är på en helt annan nivå. Då i bemärkelsen betydligt sämre än vad skottarna ställs mot i europeiska kval.

Astana lär ta rollen som mindre spelförande i det första mötet och är förmodligen nöjda med att inte släppa in mål bakåt. Ett mål framåt kan ge ett fint utgångsläge, men här gäller det först och främst att inte skänka bort något gratis. Vi har sett det så många gånger för i det inledande mötet – att båda lagen är lite mer försiktiga – och vi kan nog få se det igen.

Under 2,5 mål spelas till 1,88 gånger pengarna hos bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 2,5 mål
Odds:  1,88 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, onsdag 16/8
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 71%
X: 21%
2: 11%
Över 2,5 mål: 50%
Under 2,5 mål: 56%