Speltips inför Celtic – Rosenborg 26/7: Gasen i botten direkt

Simon Pålsson Publicerat: 25 July 2017

Celtic hoppas sätta ner foten redan i den första halvleken när norska Rosenborg kommer på besök. Det bör trots allt skilja en hel del mellan de här båda lagen. Det hävdar åtminstone vi.

Champions League-kvalet rusar vidare under onsdagen och här gäller det att hålla fokus på ett par intressanta matcher parallellt. På anrika Celtic Park i Glasgow får vi se Celtic ta sig an norska Rosenborg, med bland andra Nicklas Bendtner i truppen.

Här har spelbolagen en solklar favorit inför det första mötet – Celtic bör plocka det här hemma. Redan nu kan vi erkänna att vi är inne på samma spår.

Rosenborg är inte på något sätt ett lag som har chans att hävda sig i Europa, den åsikten håller vi ganska starkt. Det såg vi inte minst förra året, när laget visserligen slog ut ett väldigt svagt IFK Norrköping, men sedan åkte på stordäng. Med Nicklas Bendtner finns det i för sig en del offensiv spets och internationell erfarenhet, men borta mot Celtic ska Rosenborg vara numret för litet.

I förra kvalomgången slog norrmännen med nöd och näppe ut Dundalk. Det är ett motstånd som ska passeras i sömnen. Den irländska ligan håller inte en nivå som räcker till i internationella tävlingar. Först i förlängning kunde Rosenborg avgöra det där mötet. Det säger en hel del.

Celtic sätter ner foten direkt

Det går att jämföra med Celtic, som i sin första omgång i kvalet slog ut nordirländska Linfield med 6-0. Det må vara en sämre motståndare än Dundalk, men 6-0 utan att överhuvudtaget förta sig vittnar om att Celtic kliver in i kvalet mycket beslutsamma.

När Celtic inleder på hemmaplan handlar det om att – med hjälp av den högljudda publiken sätta ner foten direkt spelmässigt. En hög press och en intensitet i alla delar av spelet brukar skrämma motståndarna. Det tror vi att Rosenborg får svårt att hantera här.

Därför tror vi på ett tidigt hemmamål här. Väl där är det möjligt att laget slår av något på takten för att försvara sin nolla – att helt enkelt inte släppa in ett onödigt mål – men vi litar blint på att Celtic går på knock.

Celtic vinner första halvlek spelas till anmärkningsvärt höga 2,10 gånger pengarna hos Bethard.

 

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Celtic vinner (första halvlek)
Odds:  2,10 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, onsdag 26/7

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: