Speltips inför Chelsea – Everton 27/8: Het drabbning

Simon Pålsson Publicerat: 27 August 2017

Förväntningarna är stora inför mötet mellan Chelsea och Everton på Stamford Bridge. Det här har fina förutsättningar att bli en underhållande historia mellan två bra lag.

Söndagen bjuder på ett intressant möte från Premier League. Stamford Bridge står värd för den på förhand öppna matchen mellan Chelsea och Everton.

Hemmalaget repade mod efter premiärförlusten hemma mot Burnley. Senast mot Tottenham tog laget en efterlängtad trepoängare och tystade samtidigt en hel drös med tvivlare – åtminstone tillfälligt. Truppen känns fortsatt tunn, men startelvan är fortfarande en av seriens klart bästa. Det råder det ingen tvekan om.

Everton å sin sida har inlett mycket övertygande rent defensivt. Organisationen är på plats och att det finns offensiv spets vet vi sedan gammalt. Vore det inte för en oturlig nick i slutet av matchen mot Manchester City hade Everton haft sex poäng efter två omgångar. Det imponerar.

Gästerna kan streta emot

Det regnar verkligen skadebekymmer i Everton. Inför den här matchen får Ronald Koeman stuva om ordentligt i sitt manskap efter att spelare som Davy Klaassen och Morgan Schneiderlin nu också är otillgängliga. Lägg till Ramiro Funes Mori, Ross Barkley, Seamus Coleman, Yannick Bolasie, James McCarthy, Sandro Ramirez och möjligen även Idrissa Gueye så förstår ni att det är vissa problem i Everton.

Den elva laget kan ställa på benen håller dock en fin nivå, men det stora manfallet lär bidra till en tydlig matchbild. Här går det inte att bjuda in till något onödigt. Vi räknar iskallt med att Everton – som sett starka ut defensivt i inledningen av säsongen – kryper hem en hel del. Med Gylfi Sigurdsson i laget finns det ett ständigt hot på fasta situationer. Drömscenariot är såklart att hålla nollan och sedan få in 0-1 på en hörna.

Chelsea får klara sig utan Gary Cahill och Eden Hazard. Det är inte lika många spelare, men minst lika viktiga. Båda är solklara i startelvan och utan de båda blir Chelsea ett klart svagare lag. Mot ett lågt Everton hade laget förmodligen behövt Eden Hazard där uppe.

Everton lär streta emot bra här.

Everton +1,25 spelas till 1,88 gånger degen hos Unibet.

 

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Everton +1,25 (asian handicap)
Odds:  1,88 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  14:30, söndag 27/8
TV:    viasatpremium logo
Stream:    viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: