Speltips inför Chelsea – Watford 15/5: Guldet ska firas

Spelbloggare Publicerat: 14 May 2017

Rotation kan vi vänta oss när nyblivna serievinnarna Chelsea tar emot Watford på Stamford Bridge. Vad betyder det för matchen? Vi tror oss ha en idé om det…

När Michy Batshuayi, med sitt andra mål och 124:e spelade minut i årets Premier League, skickade in 1-0 borta mot West Bromwich – ett resultat som stod sig till slutsignalen – betydde det att titeln är i hamn. Chelsea är PL-mästare på nytt!

Succén kan förklaras på flera olika sätt och en sak är säker; Antonio Conte har verkligen varit en tränare som fått ut maximalt ur sina spelare. Italienaren, med sitt manskap, har levererat från början till slut. Inte en enda djupare dipp under säsongen.

För övrigt, lite sidostatistik, så har klubbar med italienska tränare vunnit Premier League två år efter varandra. Något typ av rekord?

Watford har checkat ut sedan veckor tillbaka och, liksom flera andra lag i mittenskiktet av tabellen, sett löjligt loja ut. Fyra raka förluster har radats upp och det har inte blivit ett enda mål framåt i dessa. Det snackas mycket om försvarskrisen, men offensiven sprudlar ju knappast heller…

Leder i halvtid och vinner efter fulltid

Det kommer roteras hejvilt från båda håll, det kan vi räkna med. Chelsea står säkra på toppen av kullen och Watford har, som nämnt, checkat ut. Det är åtminstone känslan. Och då finns det ingen större anledning att ställa ut den bästa möjliga startelvan när det spelades senast i fredags för lagen.

Betyder detta att Chelsea är en favorit i fara? Icke, menar jag. Fem raka är vunna och det finns alla förutsättningar för en sjätte.

Bredden är klart större och spetsigare hos serieledarna och fastän det firats i helgen, finns det säkerligen spelare som vill visa framfötterna. Hjälten senast, Michy Batshuayi, är en.

På detta har Watford en enorm försvarskris i truppen; med Kabasele, Britos, Cathcart och Kaboul skadade.

Dessutom klart mycket enklare att hitta tändvätskan för Chelse när man vill fira titeln med hemmasupportrarna, medan Watford, som nämnt, verkar närmast ointresserade. De har förlorat fyra raka matcher, utan att hitta nätet.

Tror det kommer vara klar skillnad på Stamford Bridge.

Chelsea att leda i halvtid och vinna efter fulltid spelas till 1,80 gånger pengarna hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: 1/1 (HT/FT)
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, måndag 15/5
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: