Speltips inför David Ferrer – Yuichi Sugita 28/6: Jämnt möte väntar

Simon Pålsson Publicerat: 26 June 2017

David Ferrer är ingen typisk grässpelare, men spanjoren hoppas vässa formen inför nästa vecka. Då är det dags för Wimbledon. För motståndet den här onsdagen står japanen Yuichi Sugita.

I soliga Antalya i Turkiet spelas den här veckan en grästurnering som förberedelse inför nästa veckas Grand Slam-turnering, Wimbledon.

David Ferrer är en spelare som på rak arm inte känns helt perfekt för gräs, men det går ändå att skönja vissa gräsframgångar i spanjorens karriär. Faktum är att han har en ATP-titel på gräs, även fall den nu har några år på nacken.

I den andra omgången av ATP Antalya kliver David Ferrer inför att möta japanen Yuichi Sugita, en spelare som känns mer anpassad för gräs. Det märks inte minst på antalet matcher han spelar på gräs varje säsong, som är betydligt fler än vad David Ferrar spelas. Så sent som för några veckor sedan tog japanen dessutom en Challenger-titel på underlaget.

Gräset gör det jämnare

Om den här matchen hade varit på ett annat underlag – antingen hardcourt eller grus – hade David Ferrer varit den solklara favoriten. Speciellt om spanjoren hade fått lira på grus tror vi att Yuichi Sugita hade fått det väldigt svårt. Men nu är så inte faller och rådande underlag gör matchen betydligt jämnare så här på förhand.

Fortfarande håller spelbolagen David Ferrer som favorit, men det är knappt. Yuichi Sugita såg stark ut i sin öppningsmatch mot Matthew Ebden, men nu väntar en tuffare motstånd. Känslan är dock att japanen – vars serve skördar fina framgångar på gräset – kan streta emot bra här.

Samtidigt tror vi att David Ferrer gärna kopplar på koncentrationen och vässar gräsformen så mycket han kan inför nästa vecka. Hur som helst känns matchen helt vidöppen på förhand.

Det gör att vi kommer att sikta in oss på ett överspel. Båda spelarna är duktiga servare och Yuichi Sugita kan nog få svårt att ta det här i två raka.

Över 22,5 game spelas till 1,90 gånger pengarna hos 888sport.

  Rygga spelet hos 888sport – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 22,5 game
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  888sport (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 16:30, onsdag 28/6

 

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: