11 november 2017 Örgryte Mjällby Speltips

Speltips inför Degerfors – Örgryte 4/8: Målspel i fokus

Historien är tydlig. Mötena mellan Degerfors IF och Örgryte IS har en klar tendens att sluta med många mål. Finns det någon anledning att tro på en bruten trend när lagen möts på fredagskvällen?

Det står viktiga poäng på spel i Superettan på fredagskvällen. Degerfors IF får då besök av Örgryte IS, som för närvarande ligger två poäng framför i tabellen.

Båda lagen huserar precis under toppskiktet och har chansen att blanda sig i toppstriden på allvar i händelse av en trepoängare. Skulle det bli så att Örgryte vinner rycker laget samtidigt ifrån Degerfors i tabellen och avancerar hela vägen till en fjärdeplats.

Örgryte kommer till matchen efter en tung vinst senast. Då lyckades laget hemmaslå Norrby med 2-1 i ett tätt västderby. Dessförinnan var göteborgarna inne i en tung period med tre raka förluster, varpå segern förmodligen var nödvändig för att åter repa modet i spelargruppen. Laget må ha tappat en del mark i toppstriden, men än är hoppet verkligen inte kört.

Degerfors blandar och ger

Efter 16 spelade omgångar har Degerfors spelat in 22 poäng, ett facit som klubben förmodligen är relativt nöjda med. Laget har fortsatt häng på toppen och kan – om det blir tre poäng här – dessutom gå förbi Örgryte. Så sent som för två veckor sedan tog laget en trepoängare på Gamla Ullevi – just mot Örgryte. Så vanan att slå göteborgarna finns.

Problemet för Degerfors del är ojämnheten i lagets prestationer. Ena dagen åker laget till Göteborg och plockar med sig tre poäng hem. Detta bara fem dagar efter att laget fått stryk med 4-0 nere i Varberg, som är ett lag på nedre halvan i tabellen. Med andra ord är det inte vidare lätt att veta var vi har Degerfors.

Det vi lyckas urskilja är en något positivare trend på sistone, med ett par fina insatser. Offensivt sett ser det bra ut, inte minst på hemmaplan. Där har laget nätat i åtta av sina senaste matcher. Dessvärre är defensiven inte lika övertygande. Det vittnar nio insläppta på de fyra senaste matcherna om.

Örgryte och Degerfors har haft en tendens att spela mycket målrika matcher mot varandra. Sju raka möten har slutat med minst tre gjorda mål.

Känslan är att mål ligger nära till hands även den här gången. Vi fastnar till slut för båda lagen göra mål till 1,79 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,79 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, fredag 4/8
TV:    
Stream:    

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 45%
X: 27%
2: 28%
Över 2,5 mål: 55%
Under 2,5 mål: 48%