3 augusti 2018 Derby Reading speltips Championship

Speltips inför Derby – Hull 8/9: Aptitretare inför helgen

Derby County och Hull City håller liv i fredagstraditionen med en tung match från Championship på schemat. Spelbloggare.se har grävt fram ett speltips som nosar på dubbla insatsen.

Championship smygstartar precis som vanligt en fullspäckad fotbollshelg. Den här veckans fredagsmatch är mellan två lag som på olika sätt nosat på Premier League så sent som förra säsongen, men som nu alltså spelar i Championship båda två.

Inledningen på den här säsongen har inte varit helt övertygande från något av lagen, men ambitionen om att blanda sig i toppstriden finns där i båda läger.

Derby har på sina inledande fem matcher i ligaspelet plockat sju poäng och har två tunga förluster mot Wolverhampton och Sheffield United som svider. Det känns som att organisationen inte är helt på topp. Laget har till exempel bara en nolla hittills, hemma mot ett svagt Preston. Å andra sidan har laget nätat i fyra av fem matcher.

Hull City samma poängskörd – sju inspelade poäng – men har spelat ännu målrikare matcher. 12 gjorda mål framåt vittnar om att det finns kvalité i laget. Det finns också en tydlig idé om att spela en offensivt inriktad fotboll, något som kostat både en del baklängesmål och en del poäng. Även fall det är bortaplan som gäller tror vi på samma offensiva inställning i matchen mot Derby. Det lär öppna upp matchbilden.

Spel på målmarknaden

Det finns ett gäng spelare som missar matchen för båda lagen. I hemmalaget är det hela fem spelare som ännu inte är tillgängliga. Det ska dock sägas att det är spelare som inte varit aktuella för spel hittills under säsongen. Darren Brent, Max Loew, Jason Schackell, George Thorne och Jamie Hanson missar alla matchen. Därtill ser det ut som att Sam Winnall ännu inte är redo att debutera.

Maikel Kieftenbeld, nyförvärvet från Birmingham, kan starta matchen på mitten. Han har dock bara haft några dagars träning med laget, så det är fortfarande osäkert.

Hos gästerna finns det också en del skadebekymmer att ta i beaktande. Sedan tidigare är David Marshall, Moses Odubajo, Will Keane och Evandro på skadelistan. Dessvärre har den redan ganska saftiga skadelistan uttökats med tunga namn som Abel Hernandez – som skadade sig allvarligt senast – och Markus Henriksen. Därmed lär Adama Diomande starta på topp intill Fraizer Campbell.

Tunga avbräck i båda läger alltså, men det känns som att det vägs upp. Känslan är att det fortsatt finns offensiv kvalité i båda lagen och att inget lag nöjer sig med bara en pinne här. Det gäller att gå framåt.

Båda lagen göra mål spelas till 1,91 gånger insatsen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,91 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, fredag 8/9
TV:   
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 50%
X: 28%
2: 24%
Över 2,5 mål: 48%
Under 2,5 mål: 56%