Speltips inför Djurgårdens IF – Malmö FF 7/8: Hett möte i toppen

Simon Pålsson Publicerat: 7 August 2017

Det står livsviktiga poäng på spel om det ska bli någon guldstrid när serieledande Malmö FF gästar Djurgårdens IF. Här tycker vi oss ana en ganska klar favorit trots allt.

Djurgårdens IF går hårt ut i sin marknadsföring inför matchen mot Malmö FF med att det är en allsvensk seriefinal som väntar. I tabellen är det i själva verket tio poäng som skiljer klubbarna åt och ska det finnas några som helst gulddrömmar kvar för 08-laget krävs vinst när skåningarna kommer på besök.

Dessvärre för hemmalagets del finns det en del orosmoln på deras himmel just nu. Jonas Olsson ser ut att missa matchen – det andra mötet han missar mot MFF i år – på grund av en krånglande ljumske. Det är samma ljumske som han har haft problem med flera gånger under säsongen och som möjligen kan härledas till plastmattan på Tele2 Arena.

Därtill är Magnus Eriksson – poängbäst i Djurgården och lagets kanske viktigaste spelare – avstängd efter sitt gula kort mot AFC Eskilstuna senast. Tänk också på att hemmalaget fortsatt har det mycket tunt på anfallsfronten sedan lånet av Gustav Engvall gick ut för några veckor sedan. Ersättaren Aliou Badji nätade visserligen senast, men enligt tränaren Özkan är han fortsatt tveksam som startspelare på grund av att han helt enkelt inte har det taktiska kunnandet som önskas. Å andra sidan är han troligen det bästa rena anfallsalternativet.

Djurgården kommer till matchen med en minst sagt positiv trend sedan sommaruppehållet. Fyra vinster på de fem senaste är en stark trend. Nu ska det sägas att tre av vinsterna har kommit mot rena bottenlag, men det tyder ändå på en styrka att göra jobbet som krävs. Mot topplagen har Djurgården haft det tyngre i år. Derbyförluster och 3-2-förlust nere i Malmö (det som var Allsvenskans kanske bästa match hittills) är några exempel. Orkar laget verkligen stå emot skåningarna här? Dessutom med flera nyckelspelare borta.

Malmö FF med hundraprocentigt fokus

Efter att ha åkt ut ur Champions League-kvalet redan i den andra kvalomgången kan skåningarna nu fokusera hundra procent på Allsvenskan. Hela hösten kommer att handla om det där tjugonde SM-guldet. I skrivande stund är det tio poäng ner till tvåan i tabellen, så visst ser det lovande ut.

I dagarna sålde MFF dock nyckelspelaren Yoshimar Yotun, som varit lagets bästa spelare tillsammans med Anders Christiansen sett över hela året. Med Anton Tinnerholm som outsider. Bonke Innocent, Kingsley Sarfo och Johan Dahlin är nyförvärven så här långt, men fler väntas. De två sistnämnda väntas starta den här matchen. Det lär inte Magnus Wolff Eikrem göra, då han saknats på träningarna hela veckan. Den officiella orsaken är sjukdom, men visst närmar sig en transfer där?

Malmö FF har inte sett helt övertygande ut spelmässigt på sistone, men tar likväl sina poäng. På bortaplan har laget fyra raka vinster, varav tre har varit 1-0-vinster. Det är en styrka i sig, att alltid göra vad som krävs.

Vår känsla är att ett skadeskjutet och ofta – mot topplagen – lite håglöst Djurgården får det tufft här. Malmö FF behöver den här typen av stormatch för att tagga till. Kingsley Sarfo gjorde två mål senast han mötte Djurgården på Tele2 Arena och väntas starta. Kanske leder han sitt MFF till segern?

Malmö FF draw no bet spelas hur som helst till 1,98 gånger pengarna hos 888sport.

  Rygga spelet hos 888sport – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Malmö FF draw no bet
Odds:  1,98 (Jämför alla odds)
Bolag:  888sport (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 7/8
TV:   cmoresport logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: