7 juni 2018 Dominic ThiemMarco Cecchinato speltips Franska Öppna

Speltips inför Dominic Thiem – Jared Donaldsson 8/7: Enkelt val

Dominic Thiem har sett väldigt stark ut under inledningen på Wimbledon. Nu väntar ytterligare en match som österrikaren bara ska vinna, helst utan att förta sig.

Wimbledon rusar vidare med en drös matcher även på lördagen och nu riktar vi blickarna mot den unga österrikaren Dominic Thiem. Faktum är att han har sett väldigt stark under inledningen på turneringen, även fall tendensen tidigare har varit att han slarvat något.

Nu ser han istället beslutsam och säker ut i sina ageranden. Vasek Pospisil besegrades enkelt i raka set i den första omgången. Därefter kunde Dominic Thiem också slå Gilles Simon, fast i fyra set, i den andra omgången. Nu väntar en motståndare som haft en betydligt enklare resa.

Jared Donaldson har inte haft en vidare tuff resa så här långt, som sagt. I den första omgången hann amerikanen inte spela mer än fem game mot Janko Tipsarevic innan denne slängde in handduken. Väl i den andra omgången stod Paolo Lorenzi för motståndet. Där blev det seger i fyra set. Det är onekligen ingen vidare grässpelare, så att ha tappat ett set mot honom imponerar inte.

Här ska det vara klasskillnad

I vår värld är det klasskillnad mellan Dominic Thiem och Jared Donaldson. På en bra dag kan amerikanen störa en del spelare med sin serve och vill det sig riktigt väl kan han störa en del spelare högt upp på ATP-touren. När han närmar sig den yttersta världseliten – där Dominic Thiem blivit så gott som självklar – har han dock ingen chans. Han räcker inte till.

Gräs är inte heller hans favoritunderlag. Det märks ganska tydligt i hans spel. När nu Dominic Thiem står för motståndet kommer det att straffa sig duktigt. Här räcker det inte att förlita sig på serven och grundspelet. En spelare som Dominic Thiem är väsentligt mycket bättre på att utnyttja studsen till sin fördel.

Här borde det som sagt vara klasskillnad.

Dominic Thiem 3-0 spelas till 1,95 gånger pengarna hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Dominic Thiem 3-0
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  WilliamHill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 16:45, lördag 8/7
TV:    
Stream:    

 

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

Dominic Thiem: 85%
Jared Donaldsson: 15%
Över 3,5 set: 50%
Under 3,5 set: 54%