Speltips inför Dominic Thiem – Novak Djokovic 7/6: Intressant möte

Simon Pålsson Publicerat: 6 June 2017

OBS! FRAMFLYTTAD! Dominic Thiem och Novak Djokovic gör upp i en på förhand mycket intressant historia i Roland Garros femte omgång. Här öppnar vi för en riktig nagelbitare mellan två vassa spelare.

Vid sidan om Rafael Nadal tillhör Dominic Thiem och Novak Djokovic den skara av spelare som gäller som favoriter till att plocka hem Roland Garros det här året. Känslan är att österrikaren Dominic Thiem närmar sig den absoluta världseliten mer och mer. Kanske kan det vara i år som han på riktigt utmanar om de tyngsta titlarna?

Inledningen på Roland Garros har sett mycket lovande ut för österrikaren, som har fyra raka vinster i mycket övertygande stil. Så här långt har Dominic Thiem inte bommat ett enda set och förutom mot Steve Johnson – där andra set gick det till tiebreak – har det aldrig ens varit nära. 3-0-vinsten efter totalt fem tappade game mot Horacio Zeballos senast imponerade stort. Med andra ord har Dominic Thiem med sig gott självförtroende till det tuffa mötet med Novak Djokovic.

Det ska sägas att Dominic Thiem traditionellt sett haft väldigt svårt för sin serbiske motståndare. På fem möten har österrikaren noll vinster. Förra året var första gången han lyckades plocka ett set, men känslan är att det nu är bättre läge än någonsin att göra avtryck även mot Novak Djokovic.

Novak Djokovic känns inte lika på längre

Det är ingen hemlighet att motivationen har sjunkit ganska ordentligt för Novak Djokovic det sista året, något som gör att han i vissa matcher eller i perioder av matcher inte ser fullt lika påkopplad ut. Det höll på att kosta honom avancemanget redan i den tredje omgången, där Diego Sebastian Schwartzman tog matchen till hela fem set.

Med tanke på att Novak Djokovic vunnit allt som går att vinna och varit så pass framgångsrik som han trots allt varit är det inte konstigt att motivation kan vara lite svåralstrat. I tyngre turneringar vill serben såklart fortfarande stå upp för sitt namn, men känslan är att Dominic Thiem är en spelare som kommer att avkräva hårt jobb av serben. Frågan är om Novak Djokovic är tillräckligt påkopplad för att ta det här i raka set? Det tvivlar vi starkt på.

Här tror vi att en nagelbitare väntar. Minst fyra set känns givet och ett par av dessa lär gå ganska långt. Över 38,5 game spelas till 1,88 gånger pengarna hos 888sport.

  Rygga spelet hos 888sport – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 38,5 game
Odds:  1,88 (Jämför alla odds)
Bolag:  888sport (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 11:00, onsdag 7/6
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: