4 septemner 2018 Rafael Nadal Dominic Thiem speltips US Open

Speltips inför Dominic Thiem – Steve Johnson 2/6: Fördel österrikaren

Dominic Thiem och Steve Johnson drabbar samman i den tredje omgången i Grand Slam-turneringen i Paris. Här finns det ingen anledning att krångla till det.

Så här två omgångar in i Roland Garros är känslan att Dominic Thiem verkligen seglat upp som en outsider till att gå väldigt långt i turneringen.

Det här bottnar i flera anledningar, men främst har det att göra med att den talangfulle österrikaren har tagit flera spelmässiga steg den här säsongen. I de två inledande omgångarna har 23-åringen spelat väldigt övertygande tennis och vunnit i raka set mot både Bernard Tomic och Simone Boelli. Det är å andra sidan två motståndare han ska slå.

En annan sak som gör att Dominic Thiem känns som en outsider är det faktum att många toppspelare har underpresterat grovt. Det har förmodligen att göra med underlaget, som få har som sin favorit. Rafael Nadal är den enda som ser riktigt tung ut, men det var väntat. Spanjoren är väldigt tydlig favorit till att kamma hem hela turneringen.

Österrikaren fortsätter i samma stil

I den tredje omgången väntar Steve Johnson, en 27-årig amerikan som är väldigt hardcourtbetonad. Det råder ingen som helst tvekan om att amerikanen allra helst spelar på hardcourt och att grussäsongen inte är hans tid på året.

Det är bara att studera 2016 års säsong, när 27-åringen förlorade hela fem av sex matcher som spelades på grus. Det säger en hel del. Nu har han i för sig två raka grusvinster här i Roland Garros, men det har varit i matcher mot Borna Coric och Yuichi Sugita. Å andra sidan är det här två ganska svaga spelare som Steve Johnson slog först efter fyra respektive fem set. I väldigt täta set dessutom.

Därför är det inte konstigt att vi håller österrikaren som klar favorit här. Dominic Thiem ska vinna den här. Det är inte mer med det.

Dominic Thiem att vinna med 3-0 ger 1,91 gånger pengarna hos Unibet. Det är flera tiondelar bättre än hos konkurrenterna, som känns lite rimligare i sin oddssättning.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Dominic Thiem 3-0
Odds:  1,91 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 11:00, fredag 2/6
TV:   
Stream:   

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

Dominic Thiem: 88%
Steve Johnson: 14%
Över 3,5 set: 48%
Under 3,5 set: 60%