Speltips inför Edmonton Oilers – Anaheim Ducks 4/5: Målfokus i Game 4

Simon Pålsson Publicerat: 3 May 2017

Våra blickar riktas mot målmarknaden när Anaheim Ducks ska försöka återupprepa bedriften från senast, när laget bortaslog Edmonton Oilers och reducerade till 2-1 i matcher.

Efter två raka vinster på bortaplan för Edmonton Oilers såg Anaheim Ducks till att studsa tillbaka med besked i den tredje matchen i lagens matchserie. På bortaplan hittade laget ett spel som renderade i ett större tryck mot motståndarmålet. Till slut fick Ducks också in hela sex puckar och vann med 6-3.

Det gör att det tidigare så prekära läget nu är aningen ljusare och Ducks kan se med viss tillförsikt på framtiden. För att den känslan ska vara bestående krävs dock en lika fin prestation igen, när lagen nu drabbar samman i Edmonton igen. Nu räknar vi iskallt med ett mycket revanschsuget hemmalag.

Märk väl att en seger för Oilers här skulle innebära att laget plötsligt har matchboll och kan avgöra hela matchserien med hjälp av en enda seger till. Det gör att det här är ett nyckelmöte inför fortsättningen. Ducks behöver nog komma upp på liknande nivåer igen, som sagt.

En viss typ av motreaktion väntar

Det var tydligt redan i den förra slutspelsomgången att målmässa urladdningar – det vill säga fina prestationer offensivt eller horribla insatser defensivt – ofta ledde fram till en viss typ av motreaktion i nästkommande match. För Oilers del följdes en förlust mot San Jose Sharks upp med en stabil defensiv insats i 2-0-segern dagarna efteråt till exempel.

Känslan är att någonting liknande väntas här. Att Oilers skulle släppa in sex mål igen känns direkt osannolikt.

Tyler Pitlick och Andrew Ference är fortsatt de enda avbräcken som Edmonton Oilers behöver handskas med. Båda spelarna missar resten av säsongen och har inte funnits tillgängliga sedan januari månad.

Patrick Eaves, Kevin Bieksa, Simon Despres och Clayton Stoner ser alla ut att missa den här matchen för Ducks. De tre sistnämnda har inte varit med på ett tag, men Patrick Eaves har en skada av lite nyare karaktär. Det lär ta ett tag innan någon av de fyra finns med i en matchtrupp igen.

Under 5,5 mål spelas hur som haver till 1,79 gånger pengarna hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 5,5 mål
Odds:  1,79 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  04:00, torsdag 4/5
TV:   viasatsport logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: