6 mars 2018 Edmonton Oilers Arizona Coyotes speltips NHL

Speltips inför Edmonton Oilers – Calgary Flames 5/10: NHL-premiär väntar

Två slutspelslag förra säsongen hoppas återupprepa sin bedrift den här säsongen. Edmonton Oilers och Calgary Flames inleder NHL-säsongen på kanadensiska breddgrader.

Det spelas NHL-premiär även på kanadensisk mark. Edmonton är värdstaden för säsongens första historia mellan Edmonton Oilers och gästande Calgary Flames. Här finns det all anledning att bänka sig.

Förra säsongen åkte Edmonton Oilers ut i slutspelet mot Anaheim Ducks, men stod på det hela taget för en fin säsong. Det är tydligt att laget – ledda av stortalangen Connor McDavid – är någonting stort på spåren. Därmed blir det intresant att se om bitarna från förra säsongen sitter kvar än idag. Märk väl att laget har sex vinster på åtta matcher under försäsongen, varav två mot just Calgary Flames. Det är för övrigt ett lag som Edmonton Oilers inte förlorat mot sedan april 2016.

Fullt så lovande känns inte Calgary Flames. Klubben plockar visserligen in lite rutin i Jaromir Jagr, men frågan är om det inte står och stampar lite nu? Förra årets succé, med avancemang till slutspel, blir svår att upprepa. Färsäsongen har bara bjudit på två vinster och spontant känns det skakigt i defensiven. Det kan bli smärtsamt inledningsvis, innan pusslet väl har satt sig.

Vi gör det enkelt för oss

Ryan Stanton, Andrej Sekera och Anton Slepyshev missar premiären för Edmonton Oilers. Det är avbräck som bör gå att hantera för laget.

Betydligt bättre ser det ut för gästernas del. Calgary Flames kommer att kunna spela premiären med absolut bästa lag. Det finns alltså inga skador att ta i beaktande.

På det hela taget känns det inte som att skadeläget i något lag blir en särskilt tungt vägande faktor här. Det handlar snarare om aggressiviteten i en premiär. Alla bitar kommer inte att ha fallit på plats i de båda lagen. Snarare lär matchen bli fylld av misstag.

I våra ögon är det här någonting som trots allt borde gynna hemmalaget. Energinivån är enklare att nå på hemmaplan. Därtill sitter Oilers på ett par riktiga triumfkort i sin offensiv. De kan komma att göra skillnaden här. Formen är också klart bättre, det ska också nämnas.

Edmonton Oilers vinner (ordinarie tid) spelas till 2,10 gånger degen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Edmonton Oilers vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,10 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp:  04:00, torsdag 5/10
TV:   
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 48%
X: 23%
2: 29%
Över 5,5 mål: 48%
Under 5,5 mål: 56%