Speltips inför Edmonton Oilers – San Jose Sharks 13/4: Rakt spel i första mötet

Simon Pålsson Publicerat: 12 April 2017

Det blir ett spel på 1×2-marknaden från det första mötet mellan Edmonton Oilers och San Jose Sharks i NHL-slutspelet. Långt över dubbla degen gör att det helt enkelt inte går att blunda.

NHL-slutspelet rivstartar med fyra matcher den här natten till torsdag svensk tid. Sist ut är mötet mellan formstarka Edmonton Oilers, med stortalangen Connor McDavid i spetsen, och ett inte lika fullt så formstarkt San José Sharks.

På förhand känns det här som en tät matchserie som mycket väl kan gå till sex eller sju matcher. Det är dock Oilers som får gälla som favoriter till att ta sig vidare, åtminstone om du frågar oss.

Det här bottnar främst i två saker. Dels har laget den mest poängrika spelaren i hela NHL, en spelare som klivit fram ordentligt den här säsongen – det som dessutom är hans första riktiga säsong. Connor McDavid har gått från klarhet till klarhet och även om rutin må vara hans svaga sida känns det som en spelare som ensam kan lyfta laget här i slutspelet.

Därtill har Oilers visat mycket fina tendenser på sistone. Åtta vinster på de nio senaste matcherna är ett facit som borde skrämma Sharks något. Den enda förlusten kom borta mot Los Angeles Kings (6-4). I övrigt har lag efter lag besegrats, ofta med tämligen komfortabla siffror.

Inbördes möten spelar faktiskt roll

Sharks har inte haft en lika lyckad säsongsavslutning. Trots det lyckades laget hålla undan för jagande lag i tabellen och slutade till slut trea i sin divison, vilket räckte för att knipa en direktplats till slutspelet.

Fyra vinster på de elva senaste matcherna är inget vidare facit och även fall det räckte hela vägen till slutspel lyfter vi ett litet frågetecken kring var Sharks står i nuläget. Det går helt enkelt inte att veta.

Märk väl att Oilers dessutom har tre raka vinster mot just Sharks. Det ska inte underskattas att Oilers bevisligen vet exakt hur de ska besegra Sharks. Tänk också på att Oilers var hela grundseriens mest målglada lag i den här konferensen. Det säger en del.

Andrew Ference och Tyler Pitlick missar båda allt som kvarstår av den här säsongen. Det är helt enkelt spelare som Oilers får klara sig utan. I San Jose Sharks är det Joe Thornton och Logan Couture som troligen kan räknas bort från den första matchen, men i övrigt ser det ljust ut inför framtiden.

Vår känsla är att Oilers är klara favoriter här. Den fina formen gör det omöjligt att inte placera såsen i deras korg. Det raka spelet på hemmalaget spelas till 2,25 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Edmonton Oilers vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,25 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  04:00, torsdag 13/4
TV:   viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: