Speltips Bilbao Getafe 25 januari 2020

Speltips inför Eibar – Athletic Bilbao 24/4: Här kan det rassla i näten

Precis under toppskiktet i La Liga hittar vi bland annat Eibar och Athletic Bilbao, två lag som glimtar till med fantastiska prestationer i stunder. När de båda lagen nu möts hoppas vi på nätrassel.

Ett spanskt möte står på schemat under måndagen. Eibar, det lag som charmade brallorna av oss i höstas, får besök av Athletic Bilbao.

I nuläget skiljer det bara tre poäng mellan lagen i La Liga-tabellen. Det är gästerna som har tre poäng till godo och det är även Athletic som känns snäppet hetare just nu. 5-1 vinsten mot Las Palmas senast var en skön match att ha med sig.

Höstens möte mellan de här båda lagen slutade med en 3-1-seger till hemmalaget Athletic. Känslan är det här mötet blir något jämnare och i ärlighetens namn är det inte världens enklaste sak att välja sida. Det är å andra sidan en viktig match i jakten på femteplatsen. Framförallt för gästernas del är den drömmen vibrerande och levande fortfarande.

Offensiv kvalité i båda läger

Att det här är två lag som i sann spansk tradition bygger sitt spel utifrån ett offensivt tänk är välkänt. Speciellt på hemmaplan har Eibar visat sig väldigt giftiga. 52 gjorda mål på 32 ligamatcher är för övrigt ett mycket starkt facit.

Athletic å sin sida smällde alltså in fem strutar senast och har totalt sex vinster på de nio senaste matcherna. Det ger en fin poängskörd, men det krävs ytterligare en växel om det ska gå att avancera i tabellen ytterligare. Därför räknar vi med ett offensivt Athletic här.

Saborit, Etxeita och Elustondo missar matchen för gästernas del. Det är dock inga spelare som vanligtvis tar plats i startelvan, varpå det inte bör påverka utgången i matchen.

Skadelistan i hemmalaget är klart dystrare läsning. Ramis och Ruben Pena har nyligen ådragit sig skador som gör att de är indisponibla ett tag framöver. Därtill är den viktiga försvararen Florian Lejeune otillgänglig på grund av avstängning. Arbilla, Fran Rico och Nano Mesa är samtliga fortsatt skadade och kommer inte heller till spel. Det är med andra ord ett lätt stukat Eibar som välkomnar Athletic Bilbao.

3-1 slutade lagens möte senast. 5-2 skrevs slutresultatet till i matchen innan det. Det blir möjligen inte lika målrikt den här gången, men båda lagen har goda möjligheter att göra ett offensivt och målmässigt avtryck.

Båda lagen göra mål spelas till 1,82 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,82 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, måndag 24/4
TV:   
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 38%
X: 29%
2: 35%
Över 2,5 mål: 51%
Under 2,5 mål: 52%