20 juli 2018 Henri Laaksonen Simone Bolelli speltips ATP Båstad

Speltips inför Elias Ymer – Jan Satral 24/5: En vinnare hittad

Det svenska hoppet är tänt inför Grand Slam-turneringen i Frankrike nästa vecka. Elias Ymer tog sig vidare till andra omgången i kvalet efter en fin seger i måndags. Nu väntar en formstark Jan Satral.

Hoppet om svensk medverkan i Roland Garros, det vill säga Franska Öppna, nästa vecka lever fortfarande efter att Elias Ymer tagit sig vidare till den andra kvalomgången under måndagen. Den talangfulle svensken tog en 2-1-vinst mot Andrej Martin.

Efter att ha haft ett mellanår förra året är det nu dags för Elias Ymer att ta nästa steg, det är känslan inför sommaren och de turneringar som trots allt väntar. Det finns mycket potential i 21-åringen och det vore kul om den kom ut.

Tidigare har vi fått se Elias Ymer kvala in till fyra raka Grand Slam-turneringar år 2015. Den säsongen kändes det som att svensk tennis verkligen hade ett superlöfte på gång, men efter ett lite sämre 2016 är det som sagt hög tid att åter studsa tillbaka. Det finns en fantastisk bred i Elias Ymers spelsätt och om han bara får servandet att stämma bör möjligheterna vara goda att ta sig vidare här.

En tuff nöt att knäcka

Enligt spelbolagen var Elias Ymer klar underdog i den första omgången, där han alltså slog ut Andrej Martin. I den andra omgången väntar Jan Satral, en tjeckisk spelare på snart 27 år. Här målar spelbolagen istället om svensken som klar favorit och det raka spelet är nere på runt 1,57 gånger pengarna hos flera av bolagen.

Det kan tyckas lite överraskande med tanke på att Jan Satral såg stark ut i sin första match i kvalet, där Lukas Rosol åkte på däng efter tre set. Det är trots allt en ganska tung skalp som kunde bärgas tack vare ett fint spel i egen serve. Tjecken hade inte mindre än 10 serveess under matchen. Starkt.

Så sent som i januari spelade Jan Satral mot Mikael Ymer, det vill säga Elias egen bror. Det kan vara en fördel för Elias Ymer, som nu såklart får lite tips från sin bror om var det enklast går att såra Jan Satral. Det råder ingen tvekan om att Elias Ymer är en större talang och har en högre nivå i kroppen än Jan Satral, men det krävs att svensken är påkopplad för att det här ska gå vägen.

Det raka spelet på Elias Ymer har trots allt värde här. Spelarna har drabbat samman två gånger och Elias Ymer har varit starkare båda gångerna. 2013 – när Elias Ymer inte var mer än 17 år – var enda gången Jan Satral lyckades knipa ett set mot svensken. Det var dessutom efter tiebreak. I 2015 års kvalmöte till US Open vann Elias Ymer med klara 6-2, 6-1.

Elias Ymer vinner spelas till 1,65 gånger pengarna hos 888sport. Tillsammans med Unibet och MrGreen ligger 888sport klart högst i odds här.

  Rygga spelet hos 888sport – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Elias Ymer vinner
Odds:  1,65 (Jämför alla odds)
Bolag:  888sport (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 11:00, onsdag 24/5
TV:   
Stream:   

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

Elias Ymer: 61%
Satral Jan: 43%