29 oktober 2017 EttKryssTvå

Speltips inför Everton – Chelsea 30/4: Självklart målfokus

Everton och Chelsea gör upp i söndagens godbit. Premier League går in i sin kritiska avslutningsfas och för att inte riskera att tappa sitt försprång behöver Chelsea plocka poäng.

Lördagen var sannerligen ingen målsprakande dag i den engelska toppfotbollen. När Everton får besök av serieledande Chelsea på söndagseftermiddagen är känslan att lördagens trend ryker all världens väg.

Trots att Chelsea hade ett stort övertag på sina konkurrenter ser det plötsligt lite mer spännande ut i kampen om guldet. Med fem omgångar kvar att spela har Tottenham knaprat in på sina Londonkonkurrenter där uppe i toppen. Just nu skiljer det bara fyra poäng.

Det betyder att Chelsea helt enkelt måste höja sig nu, för att inte riskera att tappa sitt försprång. Att då åka till Goodison Park för en tuff bortamatch mot ett formstarkt Everton är verkligen inte den enklaste av saker. Å andra sidan är förutsättningarna för underhållning fantastiska.

Everton är väldigt solida på hemmaplan

Everton har under den sista månaden sett lite hetare ut igen, efter att ha haft problem med kontuniteten i sina prestationer. På hemmaplan är laget erkänt starka, något som inte minst siffrorna på sistone visat med all önskvärd tydlighet. Sex raka ligasegrar på hemmaplan är inte illa alls.

Chelsea har i för sig också gått bra på sistone och är fortsatt det mest svårspelade laget i Premier League. I stunder, när spelet låser sig, går det dock att störa laget. Både Crystal Palace och Manchester United har lyckats med detta bara nu i april.

Vad som förenar Everton och Chelsea är den oerhörda offensiva kvalité som finns. Tydligast för Evertons del blir detta på hemmaplan. 15 gjorda mål på de tre senaste hemmamatcher säger väl allt? Chelsea å sin sida nätar så gott som i varje match.

Därför känns ett målspel intressant här. Över 2,5 mål spelas till 1,85 gånger pengarna hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 2,5 mål
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:05, söndag 30/4
TV:   
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 26%
X: 27%
2: 49%
Över 2,5 mål: 54%
Under 2,5 mål: 48%