31 mars 2018 Stryktipset Speltips

Speltips inför Everton – Hajduk Split 17/8: Mål i fokus

Det blir skarpt läge direkt när Everton och Hajduk Split gör upp i playoff till Europa League. Här förväntar vi oss en lite mer försiktig historia i första mötet.

Det är dags att dela ut platserna till Europa League-gruppspelet. I ett rykande hett playoff får vi bland annat se Everton ta sig an kroatiska Hajduk Split, ett lag som inte minst är kända för sin minst sagt intensiva läktarkultur.

Premier League har precis dragit igång och där fick vi se Everton göra en bra match i premiären mot Stoke City. Laget vann visserligen bara med 1-0 hemma på Goodison Park – Wayne Rooney gjorde matchens enda mål – men såg fortsatt stabila ut bakåt.

Känslan är att klubben – som breddat truppen rejält inför säsongen – gärna kliver ut i europeiskt cupspel. Visst, det kommer att belasta lite mer med fler matcher, men det är samtidigt en scen som Everton gärna syns på. Det ligger helt i linje med ambitionen att etablera sig i toppen av engelsk fotboll.

Everton med en mindre spetsig elva

Med andra ord lär Everton kliva ut motiverade till det här mötet. Indikationerna just nu pekar på att Ronald Koeman kommer att göra vissa förändring i startelvan från sist. En del spelare är dessutom skadade – däribland Ross Barkley, Yannick Bolasie och Seamus Coleman – vilket tvingar fram att välja andra alternativ. På söndag möter laget Manchester City på bortaplan i ligaspelet och där mönstrar de förmodligen helst bästa möjliga lag. Den elva de sätter på benen mot Hajduk Split lär dock vara tillräckligt stark för att stå emot bra, speciellt defensivt.

Vilka är då kroaterna? Jo, laget slog ut Bröndy i senaste omgången av Europa League-kvalet och känns på det stora hela som ett lag som håller svag Europa League-nivå. Det är med andra ord Everton som är klara favoriter att ta sig vidare från dubbelmötet – åtminstone om de går för det.

I ligaspelet går laget fortsatt bra, men förlorade mot Dinamo Zagreb på bortaplan förra veckan. Känslan är att det saknas lite spets för att på allvar hota Everton, speciellt på bortplan.

Vi förväntar oss en lite mer återhållsam historia från båda håll.

Under 2,75 mål spelas till 1,96 gånger degen hos bet365. Då får vi tillbaka halva insatsen vid tre mål.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 2,75 mål
Odds:  1,96 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  21:05, torsdag 17/8

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 80%
X: 16%
2: 7%
Över 2,5 mål: 57%
Under 2,5 mål: 47%