Speltips inför Everton – Ruzomberok 27/7: Ingen sprudlande tillställning

Simon Pålsson Publicerat: 27 July 2017

Förväntningarna är lite ljumna inför kvalmötet mellan Everton och Ruzomberok. Det finns inte mycket som talar för att det här skulle bli en sprudlande tillställning.

Torsdag betyder Europa League och nu får vi se flera tunga pjäser kliva in i kvalet. För svensk del är det AIK och Östersunds FK som försvarar den svenska fanan. För engelsk del ger sig Everton in i leken och hoppas ta sig hela vägen till huvudturneringen.

Det första stoppet på vägen är slovenska Ruzomberok. Det är inte världens mest namnkunniga lag och det finns egentligen inte så mycket att lägga fokus på där. Everton ska vara både ett och sju nummer för stora här.

Med Wayne Rooney i laget har klubben fått in en spelare som vet vad som krävs i internationella sammanhäng och trots att Romelu Lukaku lämnat laget känns det som att Everton är starka till den här säsongen. Det ligger och pyr någonting. Så här tidigt på säsongen – det här är ju första tävlingsmatchen – går det dock inte att förvänta sig alldeles för mycket av engelsmännen.

Spel på målmarknaden

Ruzomberok har slingrat sig igenom två kvalomgångar redan. Därtill är deras ligaspel i full gång, varpå det finns en liten fördel i form för slovenernas del. Det är såklart bra att ha matchtempo i benen, även fall tempot som Everton lär försöka sätta är betydligt högre än vad Ruzomberok är vana vid.

På sin resa fram till den här matchen har slovenerna slagit ut norska Brann och serbiska Vojvodina. Det är inga vidare motståndare, men det har förmodligen gjutit en hel del mod i det här laget. Märk väl att det defensiva spelet fungerat mycket väl, med tre raka hållna nollor i kvalspelet. Det lär laget ha med sig till den här matchen.

Vi tror på ett lite segstartat Everton, men engelsmännen löser såklart det här till slut. 2-0 eller möjligen 3-0 ligger nära till hands. Under 3,5 mål spelas hur som helst till 1,82 gånger pengarna hos Unibet. Någon målfest förväntar vi oss inte.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 3,5 mål
Odds:  1,82 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  21:05, torsdag 27/7

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: