Speltips inför Everton – Tottenham 9/9: Tufft och jämnt

Simon Pålsson Publicerat: 9 September 2017

Everton och Tottenham på lördag eftermiddag klockan 16:00. Det finns all anledning att vänta sig två lag som inte gärna förlorar den här matchen. Tufft och jämnt? Det tror vi.

Everton och Tottenham Hotspur gör upp i en tät historia på Goodison Park. Klockan 16:00 svensk tid är det avspark för det som har alla förutsättningar att bli en intressant historia mellan två välorganiserade lag. Det är väl egentligen den delen som är den gemensamma nämnaren här – att båda lagen tillämpar ett tydligt spelsätt.

Allra tydligast är det såklart från Tottenham Hotspurs sida – ett lag som lyckats behålla nästan exakt samma spelartrupp som förra säsongen. Den kontinuiteten har gjort att det går att bygga vidare på vad som redan fanns rent spelmässigt. Det har resulterat i fyra poäng på tre matcher, så än finns det en hel del att önska. Känslan är att maskinen inte riktigt har trummat igång än.

En viktig faktor är att Harry Kane – vars målskytte är oumbärligt för laget – ännu inte kommit igång med sitt målskytte. När väl det lossnar blir Spurs ett mycket spetsigare lag.

Everton då? Defensivt ser det bra ut. I offensiven finns det spetskvalité på spelare som Wayne Rooney och Gylfi Sigurdsson, varpå laget alltid är farliga i omställningsspel och på fasta situationer. Det kan räcka långt i täta matcher. 2-0-förlusten borta mot Chelsea senast sved, men i övrigt har det sett väldigt välorganiserat ut defensivt i Everton. Det är också det ingångsvärdet vi tror laget här inför den här matchen.

Spel på 1×2-marknaden

Det kryllar av skador i Everton, men det är å andra sidan inga nya skadebekymmer att ta i beaktande. Ramiro Funes Mori, Ross Barkley, Seamus Coleman och Yannick Bolasie är alla otillgängliga i det här läget. Därtill är det oklart huruvida Jordan Pickford, Mason Holgate, James McCarthy och Daby Klaassen kan medverka i den här matchen. Förhoppningen är att de två förstnämnda ska kunna spela.

Det är också känt att Ronald Koeman tänker starta Wayne Rooney, alldeles oavsett vad han anklagas för att ha gjort under landslagsuppehållet. Då åkte han fast för rattfylla.

Hos gästerna är Erik Lamela, Danny Rose och Georges-Kevin Nkoudou otillgängliga. inte heller Victor Wanyama kommer att spela matchen. Nyförvärven Fernando Llorente och Serge Aurier – som båda anslöt till klubben på Deadline Day – är ännu inte spelklara rent fysiskt. De har nämligen inte spelat match på länge. Det finns dock en möjlighet att de finns med i matchtruppen.

Allt som oftast spelar lagen täta matcher mot varandra. Tre av de fyra senaste på Goodison Park har slutat med ett oavgjort resultat. De senaste sex åren har inget lag slagit det andra med mer än uddamålet. Så jämnt vågar vi nästan lova att det blir.

X (oavgjort) spelas därmed till 3,50 gånger insatsen hos Betway.

 

  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  3,50 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  16:00, lördag 9/9
TV:   viasatpremium logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: