Speltips inför Everton – Watford 12/5: Betydelselös – men underhållande match?

Spelbloggare Publicerat: 10 May 2017

Gasen i botten, det är vad vi väntar oss från Goodison Park och matchen mellan Everton och Watford, fastän båda parter helt och hållet tappat den offensiva stilen. Proppen ur?

En mycket mer betydelselös och rentav ointressant match kunde vi knappast vänta oss, men huvudsaken är – att spelvärde identifieras och utnyttjas.

Att Everton kommer landa på sjundeplatsen har vi kunnat slå fast sedan veckor tillbaka. Glappet precis mellan topp sex, de som slåss om Europaplatserna, och mittenskiktet. Tabell- och kvalitetsmässigt klingar det rätt väl.

Watford har varit lite smått i riskzonen för bottenstriden, men ändå lyckats hålla ett betydande avstånd till bottentrion och trots tre raka förluster, dessutom matcher där man inte lyckats måla, är kontraktet helt säkrat. Det må ändå finnas en hel del mark i tabellen att skörda. Frågan är huruvida det räcker för att komma upp i hundra procent eller ej.

Det råder stora skadeproblem hos såväl Everton som Watford. De förstnämnda kommer även till spel utan Aaron Lennon, som står åt sidan på grund av personliga orsaker. För Watford är det framförallt defensiven som ser tunn ut med de avbräck som finns. Comebackchans för José Holebas dock. Liten kamp mot klockan där.

Bjuder upp till dans

Everton, mållösa i tre raka matcher. Watford, likaså. Betyder det då att en målsnål match väntar oss? Undertecknad tvivlar, och det starkt.

Känslan är att vi kan ha en klassisk proppen ur-match här. Eftersom matchens betydelse är så förvinnande liten finns det inte mycket att vinna på att bevaka resultat och backa hemåt.

Med andra ord; här kan nog Watford bjuda upp till dans. Och med tanke på hur svajigt försvarsspelet var senast mot Leicester, är risken betydande stor att de blir sårade utav det. Försvarslinjen är, som nämnt, svårt skadeskjuten.

På hemmaplan brukar Everton släppa loss och det syns även på målstatistiken. Nio av de tio senaste matcherna på Goodison Park har passerat 2,5-målslinan och merparten innehållit fyra eller fler än så.

Risken för Evertons del är att bli för framåtlutade, då det ändå finns kvalitet i Watford. De ska absolut inte underskattas.

3-1/2?

Över 2,75 mål (asian handicap) – halv vinst vid exakt tre mål – 1,90 x insatsen hos klassiska Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 2,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, fredag 12/5
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: