Speltips inför Färjestad BK – Djurgårdens IF 15/3: Åttondelsfinalen avgörs i Karlstad

Simon Pålsson Publicerat: 14 March 2017

Det blir en tredje, sista och helt avgörande match mellan Färjestad BK och Djurgårdens IF i SHL-åttondelsfinalen. Det öppnar för ett spel på målmarknaden till långt över dubbla degen.

En plats i kvartsfinalerna ligger i potten när Färjestad och Djurgården drabbar samman i Karlstad under onsdagskvällen. Efter två spelade matcher i matchserien mellan lagen står det 1-1 på resulttavlan och allt ska nu komma att avgöras i den tredje och sista matchen.

Den första matchen – också den i Karlstad – vanns tämligen enkelt av hemmalaget, 4-1. Därefter åkte laget till Stockholm med höjda huvuden och en klar förhoppning om att säkra hem matchserien redan där, men efter att Djurgården kvitterat till 3-3 i den sista perioden avgjordes matchen i förlängning. Där blev stockholmarna lite för starka.

Det här är två lag som avslutade grundserien på ett väldigt övertygande sätt, med fint spel och en hel drös med vinster i följd. Som vi var inne på redan i vårt speltips inför den första matchen förenas de här lagen i en likhet, det vill säga deras fokus på organisation och den mer defensiva delen av spelet. Det är där båda lagen har sitt styrka, samtidigt som det finns mer att önska i offensiven. 4-1 och till slut 4-3 är dock två målfester. Kan detta möjligen bana för en reaktion i match nummer tre?

En försiktig inledning att vänta

En sak är säker inför den sista och avgörande matchen i åttondelsfinalen: det är nu det verkligen gäller för båda lagen. Här finns inte längre något utrymme för misstag och ska det bli avancemang krävs nog att defensiven klaffar. Det är – som vi pekat på tidigare – där lagen är som starkast och det är också så lagen bör ta sig vidare.

I egenskap av hemmalag lär Färjestad försöka ta tag i någon slags taktpinne, men någon anstormning väntar vi oss inte, speciellt inte i inledningen av matchen. Tre av de fyra senaste mötena mellan lagen har slutat med mållösa inledningsperioder och det tror vi är en fingervisning på var vi hamnar här. Tänk då på att det ligger betydligt mer i potten den här gången.

4-3-matchen senast kan också fungera som en slags väckarklocka för lagen, som inte är nöjda med att släppa in tre mål. Det tror vi får konsekvenser här. Ja, som ni hör finns det flera anledningar att tro på en målfattig historia. Med tanke på att det här är den sista matchen i serien finns risken att ett mål åt endera håll sätter ordentlig sprätt på tillställning och då är det svårt att veta hur matchen utvecklar sig. Som i det första mötet – när underspelet såg vattentätt ut med några minuter kvar – kan det mycket väl bli ett par mål i slutminuterna av matchen.

Vad vi känner oss säkra på är dock att lagen spelar med små risker i den första perioden. Därför spelar vi under 1 mål i den första perioden (asian handicap) till 2,38 gånger pengarna hos Unibet. Då får vi pengarna tillbaka vid exakt ett mål.

 

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 1 mål, första perioden (asian handicap)
Odds:  2,38 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, onsdag 15/3
TV:   cmorehockey logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: