7 maj 2019 guido pella daniil medveded atp madrid speltips

Speltips inför Fernando Verdasco – Pierre Hugues Herbert 1/6: Tydlig favorit funnen

Det är tydligt vem av Fernando Verdasco och Pierre-Hugues Herbert som trivs bäst på det franska gruset. Det bör bli tydligt när spelarna drabbar samman i den andra omgången på torsdagen.

Fernando Verdasco var tillbaka i gammalt gott slag i den första omgången, det var känslan man fick när han besegrade det tyska stjärnskottet Alexander Zverev i fyra set.

Grus är som bekant det underlag som passar spanjoren allra bäst, det vittnar inte minst hans prisskåp om. Där finns inte mindre än sju ATP-pokaler, varav fem inkasserats i grusturneringar. Det är med andra ord en fördel för Fernando Verdasco att spela på just grus.

Det ska sägas att Alexander Zverev inte riktigt gick att känna igen i matchen, men samtidigt var det troligen Fernando Verdasco som såg till att göra honom dålig med en konstant press och ett starkt baslinjespel rakt igenom hela matchen. Konsekvensen i de hårda slagen tröttade ut och gjorde tysken mycket irriterad, något som visade sig vara ett framgångsrecept.

2009 var Fernando Verdasco sjua i hela världen, men riktigt där är han inte idag. 37 säger rankingen nu, men i sina bästa stunder spelar han även bättre än så. Det gör att vi ändå håller honom som en liten outsider i Roland Garros. Med många underpresterande storspelare kan Fernando Verdasco smyga med ganska långt.

Pierre-Hugues Hebert orkar inte

För motståndet i den andra omgången står fransmannen Pierre-Hugues Hebert, som sannerligen inte är en grusspelare. Dels har han inget vidare facit på underlaget och dels väljer han aktivt bort att spela så intensivt under grusdelen av säsongen. Totalt 11 spelade grusmatcher de två senaste säsongerna talar sitt tydliga språk.

Den 26-åriga fransosen tog sig vidare genom att slå Jared Donaldsson i tre raka set i den första omgången, men nu väntar en utmaning av helt andra mått. Här känns det inte som att den 82-rankade fransosen ska ha någon chans. Så sent som i mars vann Fernando Verdasco med 2-0 i Masters-turneringen i Indian Wells, på hardcourt.

Det tunga baslinjespelet, den fina formen, underlaget och det faktum att Fernando Verdasco är vänsterhänt är faktorer som alla talar för en komfortabel spansk seger.

Fernando Verdasco -5,5 game spelas till 1,96 gånger pengarna hos William Hill. Över en femsetare ska ett sådant handikapp lösas.

 

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Fernando Verdasco -5,5 game
Odds:  1,96 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 11:00, torsdag 1/6
TV:   
Stream:   

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

Fernando Verdasco: 77%
Pierre Hugues Herbert: 27%
Över 3,5 set: 60%
Under 3,5 set: 45%