Speltips inför Finland – Tjeckien 8/5: Dubbla degen

Simon Pålsson Publicerat: 7 May 2017

Tanken är att dubbla degen när Finland tar sig an Tjeckien i hockey-VM. Form är en färskvara och för finsk del ser det ut som att det råder akut brist på just den varan för tillfället.

VM-turneringen åker vidare både i grupp A och grupp B. I den sistnämnda är det nu dags för ett möte som på förhand känns väldigt hett, nämligen det mellan det finska och det tjeckiska hockeylandslaget.

Det ska sägas att finnarna inte imponerat så här två matcher in i hockey-VM. 3-2-vinsten mot Vitryssland kom till först efter att laget tryckt in 3-2-pucken i den tredje perioden. I match nummer två blev Frankrike – ett land som inte är kända för att fostra fantastiska hockeyspelare på löpande band direkt – för svåra och vann med 5-1.

Det gör att Finland nu står inför lite av dilemma. Dels handlar det om att bärga tillräckligt med poäng för att skaffa sig en bra placering i gruppen, men vad som kanske är ännu mer fundamentalt är att laget hittar sitt spel. För så här kan det inte se ut.

Tjeckien kan straffa finnarna

Om Finland skulle fortsätta på samma skakiga sätt lär det inte ta lång tid innan Tjeckien – eller något annat tungt motstånd som väntar – straffar laget väldigt hårt. Om Frankrike kunde göra 5-1 på finnarna bådar det helt enkelt inte gott inför framtiden.

Tjeckien har nämligen sett betydligt mer självklara ut i sitt spel så här långt. Kanada blev lite för tuffa i den första matchen, även fall 4-1 inte är siffror som speglar matchbilden. Kanadensarna gjorde ett par sena mål där. I match nummer två körde tjeckerna över Vitryssland med klara 6-1 och passade samtidigt på att få fart på sin frejdiga offensiv.

Det tror vi gör att laget kommer med fin energi till mötet med Finland. Det blir nog svårt för finnarna att prestera tillräckligt bra för att stå emot det tjeckiska laget här.

Det raka spelet på Tjeckien spelas till 2,00 gånger pengarna hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Tjeckien vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:15, måndag 8/5
TV:   cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: