Speltips inför Fiorentina – Lazio 13/5: Här kan vi räkna med underhållning

Spelbloggare Publicerat: 11 May 2017

Mycket pekar på ett målpartaj och en match att minnas när ett pressat Fiorentina möter offensivt blomstrande Lazio på Stadio Artemio Franchi, vid start 18:00.

Med en helt absurd 7-3-vinst (!) över Sampdoria, så säkrade Lazio en plats i Europa League kommande upplaga och nu är fokus inställt på nästa veckas Coppa Italia-final mot Juventus. Eftersom vilan mellan matcherna är hyfsat kort, kan det bli på tal om rotation och möjligen en del tankar på andra håll.

När tre matcher återstår för Fiorentina, är det mer eller mindre bara uteslutande vinster som räknas. De har hamnat på efterkälken mot Inter, målskillnad skiljer dem åt, samt Milan, vilka det är tre pinnar upp till.

Varken spel- eller resultatmässigt har ”Violerna” nått upp i normal eller önskad standard på sistone. 2-2 borta mot Sassuolo senast följde upp en 0-2-förlust när nästjumbon Palermo, som inte hade någonting att spela för, stod för motståndet. Nu måste man tillbaka på rätt spår – och det kvickt.

Federico Marchetti är alltjämt den enda spelaren som pryder Lazios skadelista medan Fiorentina saknar försvarspjäsen Gonzalo Rodríguez, avstängd, och därtill riskerar Milan Badelj att få stå åt sidan.

Målpartaj att vänta

Mål, mål, mål! Om det är någonting som står skrivet i sten, är det väl att vi får se just det här?

Fiorentina måste vinna och ska väl ses med hyfsad chans till det, men formen är dyster och man har visats extremt sårbara när man mött lite bättre motstånd. Vinst blev det dock i den senaste hemmamatchen, mot Inter, och då skrevs siffrorna till 5-4. Nio mål – i en och samma match!

Nu kommer ett Lazio som eventuellt kan vara lite distraherat till Stadio Artemio Franchi och det borde bara tala för större målmöjligheter. Det finns ju ingen anledning att sätta i bromsen.

Och så har det inte varit för Lazio heller. Sex raka matcher har innehållit minst tre mål, men det verkligt anmärkningsvärda är att de fyra senaste passerat 3,5-målslinan och bland de matcherna hittar vi exempelvis den nämnda 7-3-vinsten senast samt en lika komfortabel 6-2-seger över Palermo.

Som nämnt har “Violerna” försvarsspelaren Rodríguez på frånvarolistan – något som rimligtvis kan öppna upp för mål ännu mer.

Här kan siffrorna skjuta i höjden…

Över 3,25 mål (asian handicap) synar vi till 1,86 gånger degen hos Bet365. Det betyder att vi är försäkrade att få halva insatsen tillbaka vid exakt tre mål i matchen, samt att spelet sitter vid fyra eller fler.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 3,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,86 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, lördag 13/5
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: