23 juli 2018 Köpenhamn Hobro Speltips

Speltips inför FK Vardar Skopje – FC Köpenhamn 25/7: Två lag med brister

FK Vardar Skopje och FC Köpenhamn gör upp i den tredje kvalomgången till Champions League. Det makedonska laget hoppas skaffa sig ett bra utgångsläge inför returen i den danska huvudstaden.

Det var många som kände sig blåsta på en riktig kanonmatch när Malmö FF åkte ut i Champions League-kvalet mot makedonska FK Vardar Skopje. Om skåningarna hade tagit sig till nästa omgång i kvalet hade en riktig drömmatch mot FC Köpenhamn väntat. Nu blev så inte fallet.

Istället får vi se FK Vardar Skopje försöka slå ut den danska storklubben. Känslan på förhand är att det är danskarna som är klara favoriter, men att FK Vardar Skopje bevisligen ligger inne på en hel del kvalité. Det ska sägas att Malmö FF var extremt svaga i bortamatchen, men det faktum att makedonierna slog ut MFF tyder trots allt på en viss kvalité. Totalt fyra gjorda mål sett över två matcher är inte fy skam.

Intressant nog spelas den första matchen i det här dubbelmötet faktiskt nere i Makedonien. Detta trots att UEFA ursprungligen lottade FC Köpenhamn som hemmaplan. Samtidigt får FK Vardar Skopje nu använda sin hemmaplan igen, den arena som i mötet med Malmö FF beslutades för ömtålig att spela för då Manchester United och Real Madrid ska spela där den 8 augusti. Att laget nu får spela på sin ordinarie hemmaplan är nog skönt, men kanske inte en fördel. Den urusla planen och de minst sagt spartanska förhållandena runt omkring i Strumica, där förra matchen spelades, var en klar konkurrensfördel mot Malmö FF i förra omgången.

Att FC Köpenhamn dessutom får spela returmötet på hemmaplan – det som lagen vanligtvis föredrar att göra – är också en klar fördel. Det gör hur som helst det första mötet, där FK Vardar Skopje alltså får spela hemma i varma Makedonien, extra viktigt för deras del. Här handlar det om att få till ett bra resultat.

FC Köpenhamn med tydliga brister

I förra omgången av Champions League-kvalet ställdes FC Köpenhamn mot slovakiska Zilina. Det var ett på pappret klart svagare motstånd än vad FK Vardar Skopje är. Trots det fick danskarna stora problem. I första mötet, det på bortaplan, vände man ett 1-0-underläge till seger 3-1. Då kändes allting klart. I hemmamatchen låg man dock under med 2-1 i slutskedet. Då hade Zilina också chansen att ta matchen till förlängningen när de fick ett friläge, men dessvärre för deras del blev det inte mål den gången.

Med andra ord har danskarna visat tydliga brister i defensiven tidigare i kvalet. Mycket går att säga om FK Vardar Skopje, men fyra mål mot Malmö FF imponerar. Tre mål på hemmaplan är inte heller dåligt. Laget är tunga på fasta situationer, snabba i omställningsspelet och har ett par tekniskt skickliga spelare i offensiven, spelare som hela tiden hotar. Därför räknar vi med att hemmalaget faktiskt går för att göra mål, allt för att ge sig själva ett så bra utgångsläge som möjligt.

Det ska också sägas att det finns klara brister i defensiven även hos FK Vardar Skopje. FC Köpenhamn lär inte vara sena med att försöka utnyttja det, för att på så sätt få med sig ett tungt bortamål hem till den danska huvudstaden.

Båda lagen göra mål spelas därför till 2,05 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  2,05 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp:  20:00, tisdag 25/7

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 20%
X: 27%
2: 56%
Över 2,5 mål: 48%
Under 2,5 mål: 54%