Speltips inför FK Vardar Skopje – Malmö FF 18/7: Ångestmöte

Simon Pålsson Publicerat: 17 July 2017

Det blir ett ångestladdat möte i Strumica när FK Vardar Skopje och Malmö FF gör upp om en plats i den tredje kvalomgången, där ett möte med FC Köpenhamn väntar.

Malmö FF har kniven mot strupen inför returmötet mot FK Vardar Skopje i kvalet till Champions League. Efter 1-1 på hemmaplan åker skåningarna nu ner till Makedonien med krav om att göra mål. Om man misslyckas med det uppdraget är äventyret över.

I det första mötet var det tydligt att MFF är det bättre laget. Det var klasskillnad under stora delar av matchen, där det som slog en angående motståndarna var deras ihåliga försvarsspel. Det finns dock en hel del offensiv kvalité hos FK Vardar Skopje, något som inte minst märktes i omställningsspelet.

1-1 var hur som helst ett orättvist resultat, som till stor del bottnade i Malmös svårighet att få in bollen. Inför returmötet väntas Markus Rosenberg dock vara åter i laget, även fall det i skrivande stund är lite oklart huruvida han kan starta eller inte. Rehabiliteringen har dock gått över förväntan och lagkaptenen finns med i truppen som åkt ner till den makedonska huvudstaden.

Flera svårtolkade faktorer att väga in

Det finns flera saker som gör att den här matchen är väldigt svårbedömd på förhand. Dels är det ett oerhört viktigt möte där så ofantligt mycket står på spel. Det innebär en hel del press på båda lagen och så här innan matchen är det inte helt enkelt att veta vilket lag som hanterar det bäst. Malmö har dock mer rutin, kvalité och goda minnen från kvalet, men å andra sidan har skåningarna ett ganska svagt bortafacit i Europa.

Märk väl att matchen dessutom spelas i Strumica, ett par timmar utanför Skopje. Med andra ord kommer hemmalaget inte att spela på sin ordinarie arena. Enligt rapporter finns det också en viss risk att planen som används istället inte är den bästa.

Det faktum att Malmö FF kliver in till matchen med pressen att göra mål på sina axlar lär prägla matchbilden en del. Skåningarna måste öka sitt risktagande, speciellt om man inte får en tidig boll. Det kan öppna en del ytor för hemmalaget. Det lär också göra att matchen får en lite mer offensiv karaktär än om Malmö hade vunnit hemma. Känslan är att FK Vardar Skopje – speciellt på hemmaplan – inte riktigt besitter förmågan att spela defensivt. En öppen matchbild ligger därmed nära till hands.

Så här innan matchen känns det givet att Malmö på ett eller annat sätt kommer att dominera matchbilden, då räknat i saker som bollinnehav och antalet målmöjligheter. Dessvärre för deras del har målfabrikationen och effektiviteten varit dålig under stora delar av säsongen, något som kan sätta käppar i hjulet här. Vi räknar dock iskallt med att laget trycker in åtminstone en boll.

Den öppna matchbilden lär öppna för mål åt båda håll.

Båda lagen göra mål spelas till 2,05 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  2,05 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, tisdag 18/7

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: