Speltips inför Florida Panthers – Montreal Canadiens 4/4: Spel på målmarknaden

Simon Pålsson Publicerat: 3 April 2017

01:30 natten till tisdag svensk tid är det dags för Florida Panthers hemma mot Montreal Canadiens i NHL. Med ett fåtal grundserieomgångar kvar finns det all anledning att tro på mål.

Det blir inget slutspel för Florida Panthers, men för Montreal Canadiens del kommer det att bli slutspel vad det lider. Nu har laget i för sig varit aningen ojämna, men väl i ett slutspel kan säsongen mycket väl krönas med en succé.

Hur som helst återstår det bara några få omgångar av grundserien och vi är i den del av säsongen som är lite svår att få grepp om. Alldeles uppenbart finns det en klar fördel för de lag som kämpar om slutspelsplatserna, åtminstone i bemärkelsen motivation. Panthers får till exempel hitta helt andra sätt att förbereda sig mentalt på matcherna.

En sådan sak kan vara en ganska avslappnad inställning, något som brukar få effekten att matcherna blir öppna. Om vi studerar Panthers resultatrad på sistone ser vi den ojämnhet som en sådan inställning kan ge upphov till. En 7-0-seger hemma mot Chicago Blackhawks, ett topplag i NHL, följdes upp av fyra raka förluster på hemmaplan. Nu vänder Panthers hem igen och kanske får vi se en lika offensivt skicklig insats som senast laget spelade hemma.

Ingen anledning att tro på tillknäppt

Gästerna kommer till den här matchen med god form. Så sent som för några dagar sedan slog man också just Florida Panthers med 6-2, fast då på hemmaplan. Nu handlar det alltså om att försöka ta ännu en tvåpoängare.

På de åtta senaste matcherna har Canadiens tagit sex vinster och även bjudit på en hel del intressanta matcher målmässigt. 6-2-matchen mot Panthers sticker såklart ut, men det är bara en i mängden av matcher där lagets fina offensiva spel gjort stort avtryck.

Roberto Luongo, den vassa målvakten i Florida Panthers, kommer inte kunna spela matchen. James Reimer, annan målvakt, är också högst tveksam till spel. Aleksander Barkov och Aaron Ekblad är också osäkra till sin egen medverkan på grund av lite olika skavanker. I gästernas matchtrupp är det högst tveksamt om vi får se Al Motoya, Jordie Benn, Torrey Mitchell, Nikita Nesterov och Brian Flynn.

Känslan är att matchen blir av en mer öppen och fartfylld natur – så brukar det bli när de här båda drabbar samman. Därför spelar vi över 4,5 mål (ordinarie tid) till hela 1,90 gånger pengarna hos 24hBet.

  Rygga spelet hos 24hBet – Få €50 bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  24hBet (€50 bonus)
Spelstopp:  01:30, tisdag 4/4
TV:   viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: