19 maj 2018 Sundsvall Östersund Speltips

Speltips inför Fola Esch – Östersunds FK 3/8: Dubbla degen

Tanken är att dubbla degen när CS Fola Esch och Östersunds FK gör upp i Europa League-kvalet. Kan svenskhoppet försvara sin 1-0-ledning och ta sig vidare till playoff?

Efter skrällvinsten mot Galatasaray är Östersunds FK nu i full gång att slå ut nästa lag i Europa League-kvalet. Efter hemmamatchen mot Fola Esch – ett lag från Luxemburg – har jämtlänningarna 1-0 att gå på inför returen på bortaplan.

Det gör att laget gäller som klara favoriter till att avancera vidare. Trots den lite småsega insatsen i det första mötet lyckades Östersund alltså vinna med 1-0 och nu skulle ett mål på bortaplan förmodligen döda tillställningen helt.

Det finns dock ett par orosmoment. Dels spelas matchen på en gräsmatta som inte håller samma kvalité som Östersund är vana vid. Märk väl att jämtlänningarna dessutom är ett plastlag, alltså ett lag som spelar sina matcher på plastmatta vanligtvis, och att de därför har en viss nackdel av att spela på en gräsmatta av sämre kvalité. Det kan påverka något.

Tänk också på att svenskhoppet har ett par tunga spelare borta. Douglas Bergqvist vilar från matchen. Det gör troligen även Hosam Aiesh. Samman Ghoddos och Ken Sema följer båda med ner till Luxemburg, men är inte redo för 90 minuter. Det kan vara värt att ha i åtanke.

En öppen matchbild att vänta

Med tanke på att hemmalaget alltså ligger under med 1-0 finns det inte mycket att be för. Här är det gasen i botten som gäller och det lär bidra till en öppen matchbild. Visst, Östersund är ett spelskickligt lag med förmågan att rulla bort en hel del minuter. Men med tanke på underlaget lär den möjligheten vara något begränsat.

Istället tror vi på ett Östersund som trycker på en hel del och försöker få in det där – förmodligen – avgörande bortamålet. Om så blir fallet måste Fola Esch göra hela tre mål för att ta sig vidare och på förhand känns det högst osannolikt.

En öppen matchbild alltså. Det lär betyda mål – möjligen åt båda håll?

Båda lagen göra mål spelas till 2,00 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp:  19:30, torsdag 3/8
Stream:   Mittmedia sänder matchen

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 23%
X: 29%
2: 51%
Över 2,5 mål: 45%
Under 2,5 mål: 57%