10 april 2017 Frölunda Brynäs speltips SHL sm-semifinal

Speltips inför Frölunda – Brynäs 10/4: Dags för match fem

Det är dags för match nummer fem i SM-semifinalen mellan Frölunda och Brynäs. Det finns all anledning att höga förväntningar på matchen, som spelas i Scandinavium med start klockan 19:15 på måndagskvällen.

SM-semifinalen mellan Frölunda och Brynäs är nu fyra matcher gammal. På den totala resultattavlan står 2-2 och plötsligt börjar det bli allvar på riktigt. Det lag som vinner match nummer fem skaffar sig samtidigt matchboll i jakten på en finalplats.

Efter match två och tre, matcherna som Frölunda vann i komfortabel stil (6-1 och 6-3), kändes det som att göteborgarna satt i förarsätet och att hela matchserien i praktiken kunde avgöras i match nummer fyra i Gävle. Brynäs lyckades dock repa mod och tog en tung 4-3-seger efter ett sent segermål.

Det gör att det plötsligt känns helt öppet. Frölunda är i för sig svårslagna på hemmaplan och ser fortsatt väldigt giftiga ut framåt, men Brynäs kan lika gärna pumpats fulla med självförtroende efter den tunga vinsten senast. Det är allmänt känt att ishockey är en energisport, där momentum är otroligt viktigt. Inför match fem är frågan om inte Frölundas övertag i form och momentum jämnat ut sig något?

Ingen anledning att krångla till det

Med totalt 18 gjorda mål i den här matchserien har Frölunda verkligen fått fart under sina skridskor. Det finns få lag som kan stå upp mot Frölunda när laget hittar den här farten i det offensiva spelet. På hemmaplan – speciellt i ett utsatt läge som det här – litar vi på att göteborgarna tar hjälp av publiken och sätter hög press direkt.

Det bör också nämnas att Brynäs haft klara problem med den defensiva strukturen i de senaste matcherna. Det har inte minst märkts i egen zon, där laget slarvat ordentligt, någonting som har straffat sig hårt. På plats i Scandinavium kan det här straffa sig väldigt hårt, det har vi sett tidigare.

I nuläget finns det inga rapporter om nya avbräck i något av lagen. Det ska sägas att trupperna i vanlig ordning spikas efter förmiddagens värmning.

Vår känsla är att Frölunda trots allt är klara favoriter i just den här matchen. Hemmaplansfördelen, formen, det utsatta läget, styrkan på den offensiva delen av truppen. Det finns flera faktorer som talar till göteborgarnas fördel.

Frölunda vinner (ordinarie tid) spelas till 1,74 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Frölunda vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,74 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:15, måndag 10/4
TV:    (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 58%
X: 22%
2: 23%
Över 4,5 mål: 61%
Under 4,5 mål: 43%