29 april 2017 HV71 Brynäs IF speltips SHL SM-final

Speltips inför Frölunda – Brynäs 14/4: En finalplats i potten

Då ska allting avgöras. I ett fullsatt Scandinavium tar sig Frölunda an Brynäs i det sjunde och helt avgörande mötet i SM-semifinalen. I potten ligger en finalplats, där alltså HV71 väntar.

Den här matchserien är helt galen.

Det går inte att använda några andra ord efter att Brynäs blixtrat till med smått otroliga 6-0 i match nummer sex. Kniven var hårt pressad mot strupen och vi var många som trodde att Gävlelagets sista dagar var räknade.

Men Brynäs reste sig på nio och tvålade till Frölunda ordentligt. Tempot var på en nivå som göteborgarna inte klarade av, pressen gav utdelning redan i den första perioden och effektiviteten var åter tillbaka. Publiken i Gavlerinken levde såklart rövare och plötsligt står vi inför en match nummer 7 i Scandinavium.

För oss neutrala åskådare är det inte mer än tacka och ta emot. Det här har alla förutsättningar att bli lite av en klassiker.

Resultatet lär luckra upp matchen oavsett

4-0 till Frölunda i måndags. 6-0 till Brynäs i onsdags. Det är inte helt lätt att veta var vi har de båda lagen inför det avgörande mötet – men att det finns klara defensiva brister i båda läger känns givet. Det finns också en oerhörd kvalité i det offensiva spelet när den biten väl fungerar som den ska.

Det gör att förväntningarna oundvikligen blir stora inför det avgörande mötet. Addera lite ångest, ett fullsatt Scandinavium och en finalplats så har matchen alla förutsättningar att bli någonting extra. Det är också där vi tar avstamp inför vårt speltips.

Oavsett hur den här matchen utspelar sig så lär resultatet och matchbilden i sig luckra upp matchen. Med tanke på att det är vinna eller försvinna kommer mål förändra den här matchen i än större utsträckning än vanligt. 1-0 till Brynäs tvingar fram Frölunda i banan och vice versa. Speciellt i tredje perioden kan det verkligen bli tal om islossning.

Här tänker vi skita helt i säkerhetsbältet och bara åka med. Underhåll oss!

Över 4,5 mål (ordinarie tid) spelas till 1,80 gånger pengarna hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:15, fredag 14/4
TV:     (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 51%
X: 22%
2: 25%
Över 4,5 mål: 57%
Under 4,5 mål: 48%