Speltips inför Frölunda – Karlskrona 21/9: Hemmalaget sätter ner foten

Simon Pålsson Publicerat: 20 September 2017

Frölunda HC bjuder gärna hemmapubliken i Scandinavium på underhållning och en övertygande seger efter den skakiga premiärinsatsen mot Mora IK. Får Karlskrona HK sota för den insatsen?

En av guldfavoriterna – Frölunda HC – tar sig an ett lag med betydligt lägre förväntad tabellplacering -Karlskrona HK – i den andra SHL-omgången. Matchen spelas på torsdag klockan 19:00 i Scandinavium.

Det här blir göteborgarnas andra raka hemmamatch så här i säsongsinledningen. Som bekant är laget ruskigt starka på sin egen is, där de med hjälp av publiktrycket och energin i sin intensiva forecheck alltid gör det svårt för motståndarna.

Premiären mot Mora IK blev i för sig en liten besvikelse, mycket tack vare Christian Engstrand i bortakassen. Han spelade strålande redan från minut 1 när Frölunda satte högsta tempo och bombaderade Moras mål med skott.

Trots att det bara blev två mål och två poäng för hemmalaget var matchen ett kvitto på att Frölunda fortsatt är tunga på hemmaplan. Känslan är att Karlskrona får sota för det nu i omgång två.

Karlskrona tappade sin ledning

Premiäromgången var inte fullt så lyckad för Karlskrona, som länge såg ut att segla mot en vinst hemma mot Skellefteå AIK. Den tidiga 1-0-ledningen rann dock ut i sanden när norrlänningarna både hann med att kvittera och ta ledningen i den avslutande perioden. Surt för Karlskrona.

Karlskrona kommer att få det tufft den här säsongen, det känns ganska givet. Å andra sidan är det inte meningen att det är i bortamatcher mot Frölunda som laget ska plocka de nödvändiga poängen. Intressant nog har laget dock tagit ledningen i tre raka matcher i Scandinavium, men trots det förlorat samtliga.

Den här gången tror vi inte ens att Frölunda ger sina gäster möjligheten att ta ledningen. Revanschen är stor hos hemmalaget, som gärna visat sin publik att de kan köra över ett motstånd även den här säsongen.

Frölunda -1,5 spelas till 1,85 gånger insatsen hos bet365.

BOOSTAT ODDS! Betfair har boostat oddset på en rak hemmaseger upp till hela 5,00 gånger degen. Klicka här för att ta del av oddset!

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Frölunda -1,5
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, torsdag 21/9
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: