Speltips inför Fulham – Norwich 5/8: 1X2-spel hämtas

Simon Pålsson Publicerat: 2 August 2017

Fulham och Norwich kliver in i säsongen med ambitioner om att ligga i toppen. Det talar möjligen för en tät historia när lagen premiärspelar på Craven Cottage?

Nu duggar matcherna tätt i Championship och för den som har koll på sin engelska fotboll är det många bekanta lagnamn som dyker upp. Fulham och Norwich – två lag som huserade i Premier League för några år sedan – gör upp i premiäromgången på Craven Cottage.

Här finns det tydliga ambitioner om att blanda sig in i toppstriden den här säsongen. Norwich var en utmanare förra året, men lyckades aldrig ta sig hela vägen upp till playoff-platserna. Å andra sidan är känslan att det finns en del att bygga på från förra säsongen.

Norwich har förstärkt laget med ett par spelare inför säsongen, däribland Adam Phillips från Liverpool och James Husband från Middlesbrough. Harrison Reed från Southampton ska också spelas med klubben under nästa säsong, fast då på lån. Graham Dorrans, Jacob Murphy, Steven Whittaker och Jonny Howson har lämnat klubben.

Det är inte helt lätt att bedöma laget, men baserat på träningsmatcherna – där Norwich visserligen riktat in sig på främst sämre motstånd – ser det relativt lovande ut. Det finns all anledning att se försiktigt optimistiskt på säsongen.

Fulham hoppas på revansch i år

Efter en fin avslutning på förra säsongen kunde Fulham säkra en playoff-plats med fem poängs marginal ner till Leeds United – som sackade ihop fullkomligt på slutet. Väl i playoff åkte Fulham dock ut mot Reading med 2-1 i semifinalen, varpå Londonklubben nu hoppas på revansch.

Det må inte vara Englands största klubb, men den är mycket anrik och hör i mångas tycke hemma i Premier League. Med värvningar av Aboubakar Kamara, Tomas Kalas, Oliver Norwood och Sheyi Ojo känns det som att laget satsar en hel del. En del spelare må ha lämnat klubben, men om alla bitar faller på plats blir Fulham att räkna med i år.

På försäsongen har resultaten varierat ganska kraftigt och laget har faktiskt bara vunnit en match, mot ett svagt Piast Gliwice med 1-0. I övrigt har det varit ganska tuffa motståndare på menyn och redan i det urvalet går säkert att urskilja var ambitionsnivån ligger inför säsongen. Känslan är dock att det finns ett par snäpp kvar innan Fulham når bra form.

Vi väntar oss en tät match mellan två lag som förra säsongen tillhörde toppskiktet. De tre senaste mötena på Craven Cottage har blivit väldigt täta och vi tror på något liknande.

X (oavgjort) spelas till 3,75 gånger pengarna hos bet365. Det känns högt.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  3,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  16:00, lördag 5/8
TV:   tv3sport logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: