12 juni 2018 Speltips inför Maximilian Marterer - Viktor Galovic atp stuttgart

Speltips inför Garbine Muguruza – Magdalena Rybarikova 13/7: Vinner i raka set

En liten oväntad semifinal står på schemat. Garbine Muguruza och Magdalena Rybarikova har båda skrällt sig fram till en fantastisk möjlighet att nå Wimbledon-finalen.

Wimbledon har varit skrällarnas turnering på damsidan. I den ena semifinalen får vi se Garbine Muguruza och Magdalena Rybarikova göra upp om en finalplats.

Garbine Muguruza är i för sig en talangfull spelare med en hel del kvalité. Hon är å andra sidan “bara” rankad 15 i världen, men då hon bara är 23 år gammal finns det en hel del kvar att hoppas på.

I den här turneringen har spanjoren också varit väldigt stark. På sin resa fram till semifinalen har 23-åringen slagit ut tunga spelare som Svetlana Kuznetsova och världsettan Angelique Kerber. Just vinsten mot Angelique Kerber sticker ut lite extra. Där kunde spanjorskan vinna efter tre set. En tung skalp och hela anledningen till att spanjorskan nu gäller som klar favorit inför semifinalen.

Hon vinner av bara farten

För motståndet i den här semifinalen står alltså slovaken Magdalena Rybarikova. Det är inte spelare som inte är särskilt namnkunnigt, speciellt inte för den som inte är så insatt i WTA-tennisen.

28-åringen är rankad 87 i världen och har varit aktiv på WTA-touren sedan 2005. Hon har plockat fyra WTA-titlar under sin karriär, så det är trots allt en spelare som gjort ett visst avtryck. Att ta sig hela vägen till en semifinal i en Grand Slam vittnar också om att hon sitter på en hel del kvalité.

Dessvärre har hon en serve som inte har särskilt hög träffprocent – bara en bit över varannan serve går in – men när hon väl sätter serven har hon närmare 70% i vunna bollar. Känslan är dock att hon snarare hittat en formtopp här än att hon är en spelare som egentligen hör hemma i en semifinal. Som bäst har 28-åringen bara varit rankad 31 i världen och det var över fyra år sedan.

Känslan är att hon haft en ganska enkel resa fram till semifinalen. Det är vinsten mot Karolina Pliskova i andra omgången som sticker ut.

I våra ögon är det spanjorskan som är solklar favorit här. Det vore konstigt om hon inte tar sig till final, det vågar vi påstå. Klarar hon bara att lösa det första setet borde hon ta det här i två raka.

Garbine Muguruza 2-0 spelas till 2,10 gånger pengarna hos 888sport.

  Rygga spelet hos 888sport – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Garbine Muguruza 2-0
Odds:  2,10 (Jämför alla odds)
Bolag:  888sport (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 14:00, torsdag 13/7
TV:    
Stream:    

 

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

Garbine Muguruza: 71%
Magdalena Rybarikova: 32%
Över 2,5 set: 40%
Under 2,5 set: 67%