27

Speltips inför Gefle – Brommapojkarna 28/5: Botten mot toppen

Det är botten mot toppen, jumbon och serieledaren, i Superettan när Gefle tar emot Brommapojkarna. Vi har analyserat matchen och plockar ut ett 1X2-tecken.

Två nykomlingar är det som ryker ihop. Gefle trillade ur Allsvenskan förra året medan Brommapojkarna studsade upp från Division 1.

Inför spelåret presenterades Gefle som en av de främsta kandidaterna till att bli en av två eller tre klubbar som skulle hamna i toppen och plocka de allsvenska biljetterna. Nu? Istället är det botten som det handlar om med det snåla facit om fem pinnar på nio matcher. Mycket som står snett till.

Annat är det med Brommapojkarna, som undertecknad förvisso höjde upp som en av de främsta kandidaterna om de allsvenska platserna, och de har snarare setts som en outsider – men vilken klass det finns i detta BP. Ung frejdighet och stor kvalitet.

Förstaplatsen innehas och med matchen mindre spelad är avståndet ner till Dalkurd på två pinnar. Helsingborg, på samma antal matcher, har man tre poäng till godo från.

Ska råda klasskillnad

Gillar Brommapojkarnas chanser här. Dels är de fantastiskt bra, men framförallt är Gefle löjligt dåliga.

Det kanske kan låta hårt, men sådan är situationen faktiskt; Gefle är inte bra i Superettanmått mätt. Dessutom finns det frågetecken för superstrikern Johan Oremo – håller han för 90 minuter? – och utan honom trubbas anfallsspelet helt av. Trots bara sju matcher från start, har han stått för fler än hälften av lagets mål, sex stycken till antalet.

Sedan spelas matchen på Gavlevallens plastmatta och det minskar betydelsen av hemma-/bortafaktorn. Underlaget gynnar kanske framförallt Brommapojkarna, som är väldigt passnings- och bollinnehavsorienterade.

Brommapojkarna har imponerande 7-1-1 i resultatraden och krossade Varberg med 3-0 senast. Gefle? Fem raka förluster! Hopplöst illa.

Kort och enkelt; klasskillnad.

Den raka tvåan spelas till 1,73x hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Brommapojkarna vinner, rak tvåa
Odds: 1,73 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:00, söndag 28/5
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 21%
X: 27%
2: 58%
Över 2,5 mål: 59%
Under 2,5 mål: 48%