Speltips Kalmar Hammarby 16/7 2020

Speltips inför GIF Sundsvall – Kalmar FF 21/8: Livsviktigt bottenmöte

Många blickar riktas förmodligen mot Norrporten Arena i Sundsvall där Giffarna tar sig an bottenkollegan Kalmar FF på måndagskvällen. Här står oerhört viktiga poäng på spel.

Det står otroligt viktiga poäng på spel i den allsvenska bottenstriden på måndagskvällen. Då beger sig nämligen småländska Kalmar FF upp till Norrland för ett tufft möte med GIF Sundsvall.

Inför matchen hittar vi båda lagen precis ovanför nedflyttningsplatserna. Giffarna är med sina 16 inspelade poäng på negativ kvalplats, medan Kalmar har en poäng till godo på norrlänningarna. Det gör att den här matchen är av yttersta vikt för båda lagen.

På förhand känns det som att gästerna har en liten fördel rent formmässigt. 6-0-förlusten borta mot Malmö FF senast var troligen ingen vidare moralhöjare, men dessvärre hade laget tre raka vinster och lika många hållna nollor. Om vi ska se helt nyktert på det hela är det dessutom inte borta mot Malmö som laget ska ta sina poäng.

Förlusten blev dock kostsam i en annan bemärkelse. Romario drog på sig ett minst sagt onödigt rött kort efter att ha skallat – nåja – Anton Tinnerholm redan i den första halvleken. Det gör att Kalmar – som även tappat Ismael – har problem på innermittfältspositionen. Det kan bli kostsamt i det här mycket viktiga mötet med Sundsvall.

Blek form på hemmalaget

Giffarna har inte vunnit en match sedan mitten av juli månad när bottenlaget Halmstads BK kom på besök. Då vann laget med 1-0 efter mål av högerbacken Erik Larsson. Därefter har laget fyra raka matcher utan vinst och ynka två inspelade poäng, att jämföra med Kalmars nio inspelade poäng under samma period.

Den svaga formen gör det svårt att lita på Sundsvall här. Kalmars skadeläge och den långa resan upp till Norrporten Arena skulle annars vara faktorer som berättigar ett tydligt favoritskap för hemmalaget, men nu vågar vi inte vandra längs den vägen. Kalmar har sett starka ut på sistone och känns mer disciplinerade än tidigare. Manfallet till trots tror vi att smålänningarna har goda möjligheter att ta poäng i den här matchen.

Det sprudlar inte om något av de här lagen offensivt. Dessutom räknar vi iskallt med att det är två lag som är ganska måna om att inte förlora. Det lär prägla matchbilden. Vi ser framför oss en något tillbakadragen historia med två lag som fredar sitt mål i första hand.

Under 2,5 mål spelas till 1,76 gånger degen hos 888sport.

  Rygga spelet hos 888sport – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 2,5 mål
Odds:  1,76 (Jämför alla odds)
Bolag:  888sport (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 21/8
TV:   
Stream:   

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 43%
X: 31%
2: 29%
Över 2,5 mål: 47%
Under 2,5 mål: 57%